Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Main na supporta?

ByOdziobasky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Braum jest bardzo dobry, bo zwłaszcza adc korzysta na jego stunie, wystarczy że braum uderzy kogoś i już można zestunować. Ja ostatnio zagrałem Janną i też bardzo dobry support, fajne plejsy można robić, tarcza, slow, podrzucenie i heal, który odpycha przeciwników, jest bardzo dobra do protectowania adc.

Opublikowano

Zalezy jaki styl gry lubisz ale według mnie alistar to bardzo dobry kandydat na maina ma 2 cc bardzo fajne combo i mozesz uratować adc i zabić go (enemy)

No i ult dzięki któremu zdajwujesz każdego i pod każdą wieża robisz builda full tank + ult i naprawdę jesteś nie do zabicia 

Opublikowano

Zalezy jaki styl gry lubisz ale według mnie alistar to bardzo dobry kandydat na maina ma 2 cc bardzo fajne combo i mozesz uratować adc i zabić go (enemy)

No i ult dzięki któremu zdajwujesz każdego i pod każdą wieża robisz builda full tank + ult i naprawdę jesteś nie do zabicia 

To też przemyśle. Dzięki za odpowiedź.

Niech ktoś mi zrobi ładną sygnature z napisam QuerTTrutcyQ lub DeadMau5 xD

Opublikowano

Thresh:

- hook

- klatka z slowem

- latarnia może uratować sojusznika

- dodatkowy dmg z E

- tank

- dobry do focusa

- bardzo przydatny w tf

- dobry na początku jak i w late

Opublikowano

Janna to bardzo ciekawy pick, posiada shielda, boosta do MS/AD, slow, podbicie oraz całkiem przyzwoity AoE heal. Ogólnie, to nie ma na co narzekać.

Opublikowano

Ja także polecam Tresha, bardzo dobrze mi się z nim  gra(jeżeli jest dobry support).

-Hook

-Latarnia

-Pasywka

-Dosyć tanky

Blitz także jest jednym z lepszych picków, jeden grab może przeważyć losy Tf'u :)

9u2pvr.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

thresh

- jak ogarniesz hooki to jestes bogiem w late dobry hook i 100% kill 

- odjebanie / slow z e dupe ratuje czasami 

- latarnia tez dupe ratuje 

- ulti na tfy dobre

- best champ no 

obejrzyj montage thresh to odrazu ci sie zachce go mainowac jak zobaczysz co oni nim robia 

Opublikowano

Ja również polecam thresha, jego hook jest podobny do graba blitza, lecz thresh może również przenieść się do złapanego przeciwnika klikając drugi raz Q. Można zrobić tym bardzo dobre combo, np.:

1. Q (łapiesz przeciwnika)

2. Q (przyciągasz się do niego)

3. R (zamykasz go)

4. Możesz czekać na pomoc :D

5. Ew. pomijasz punkt 4 i za pomocą E wrzucasz przeciwnika w ścianę, dając mu slowa.

Polecam również 40% cdr, ponieważ masz wtedy Q co 3.5 sekundy ;3 (jeżeli złapiesz przeciwnika to czas hooka skraca się o 3 sekundy, czyli zamiast 6 sekund będą 3 sekundy)

Pamiętaj również aby zbierać pasywkę thresha, ponieważ co poziom nie otrzymujesz pancerza ;x.

Opublikowano

Ja dosyć długo (właściwie to najwięcej ze wszystkich postaci) grałem blitzem. On jest dobry już od 2 lvl, lapiesz przeciwnika i wyrzucasz do góry, z tym że musisz być na linii z ogarniętym adc. Niestety przeciwko niektórym supportom walka jest ciężka, jeżeli to przeciwnik pcha mocno linię, a wy nie. 

Ostatnio zagrałem karmą, ja bym powiedział, że robi całkiem dużo nawet jeśli twój adc jest nobkiem to sam możesz wyjść na linii na prostą.

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Osobiście mainuję Sorakę ze względu na jej możliwości poke'owania, "wycinania" czyli silence'owania wrogów z możliwością stuna, ogromnego heala jeśli złożymy odpowiednie itemy (Ognisty trybularz + Graal co daje nam 30% mocniejszych uzdrowień i tarcz, w tym wypadku uzdrowień). Jeśli chodzi o postacie które idą pod tanka preferowałbym bardziej Leonkę czy Brauma, nie będę rozpisywał dlaczego lecz postacie te są naprawdę silne. Bardzo dobrą opcją jest też Janna która świetnie sprawdza się w tej oto roli. Ogółem każdy support jest bdb, lecz polecam z całego serduszka Sorakę. Aktualnie można powiedzieć że jest najlepszą postacią na supporcie oraz posiada największe win ratio od kilku patch'ów.

Opublikowano

Leonka, bo dużo stunków, tankowata, mały koszt many, no i według mnie na początkowych lv na linii zadaje spoko dmg. A ponadto Bard, który również posiada cc, dobry poke i healek. Ponadto ten tunel. Również ciekawą opcją jest full AP Alistar, który wypier**la enemy adc na combo xD 

Opublikowano

Moim zdaniem dobrym supportem na maina może być Blitz. Powodem dla tego będzie głównie jego Q, które po dobrym użyciu może zagwarantować zabójstwo dla swojej drużyny. W dodatku jest bardzo dobrym tankiem, między innymi ze względu na jego pasywkę. Jeżeli jednak nie lubi się grać tankami, to nie problem dla tego championa, gdyż można pójść nim AP i ze względu na to, że ma przeliczniki AP może zadawać kosmiczne obrażenia.

893961446222509646083.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...