Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki serwerowe na Windowsa,Virtual Studio 2010,Windows xp,Spolszczanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka

ostatnio szukałem na zagranicznym forum i znalazłem tzw. pliki serwerowe pod windowsa "SF for Windows" które działają na LocalHost'cie

mają one pełno bugów ale udało mi się znaleźć info że da się zrobić coś takiego przy użyciu Virtual Studio, Game i db z bazy BSD

mam Win XP i nie da rady ogarnąć VS 2013 ,lecz udało mi się pobrać VS 2010 i stąd mam kilka pytań:

1.Czy mógł by mi ktoś wytłumaczyć jak to zrobić na VS 2010/2008 jeśli nie to:

1a.Czy mógł by mi ktoś udostępnić link z owymi plikami serwerowymi bez większości bugów (co jakiś czas wywala z serwera,nie widać założonych itemków) byle działały pod Win XP  Game.exe i db.exe

2.Da się jakoś spolszczyć nazwy itemków i mobów? bo próbowałem edytować Item_name i mob_name  ale to nic nie dało,jedynie nazwy w pliku wykonywalnym...

Opublikowano

Spolszczyć się da ,rozpakuj item_proto i mob_proto i tam przetłumacz oraz w mysql ;) żeby nie było rób to w tej samej chwili szybcie ci to pójdzie , szczerze mówiąc widziałem kiedyś tu takie pliki ale czy działały to nie wiem.

POSTY: [50] [75] [100] [150] [200] [250] [300] [350] [400] [450] [500] [550] [600] [650] [700] [750] [800] [850] [900] [950] [1000]

1817914831025941486533.png

Ważne !   Pisząc/Odpisując wpisz w poście @Pesi

Opublikowano

pliki terenzo dały radę odpalić na localhoscie :D

Spolszczenie wystarczy zmienić nazwę w bazie, item, mob proto w kliencie i serwerze :v

Czego tutaj szukasz?

Opublikowano

KAŻDE PLIKI DA SIE NA WINDOWSIE POSTAWIĆ. POZDRAWIAM.

na windowsie czy na virutalce?Nie chodzi o BSD tylko o coś takiego https://metin2dev.org/board/index.php?/topic/3200-pasha37-windows-server-files-12/

Spolszczenie wystarczy zmienić nazwę w bazie, item, mob proto w kliencie i serwerze :v

a mógłbyś podesłać jakiś tut/sam napisać jak to zrobić bo niewiem jak wypełnić sysinstall pod LocalHost xD

Opublikowano

KAŻDE PLIKI DA SIE NA WINDOWSIE POSTAWIĆ. POZDRAWIAM.

na windowsie czy na virutalce?Nie chodzi o BSD tylko o coś takiego https://metin2dev.org/board/index.php?/topic/3200-pasha37-windows-server-files-12/

a mógłbyś podesłać jakiś tut/sam napisać jak to zrobić bo niewiem jak wypełnić sysinstall pod LocalHost xD

Mój błąd przepraszam, nie lepiej na vb?

Opublikowano

Jak uda mi się znaleźć sposób jak postawić na LokalHostcie to napewno zrobię na vb,puki co nie znalazłem :/ na hamaku i sieci VB próbowałem ale client się nie chciał łączyć,a loopbacka mam uszkodzonego i nwm jak naprawić

Opublikowano

Jak uda mi się znaleźć sposób jak postawić na LokalHostcie to napewno zrobię na vb,puki co nie znalazłem :/ na hamaku i sieci VB próbowałem ale client się nie chciał łączyć,a loopbacka mam uszkodzonego i nwm jak naprawić

Przez vb możesz na localhoscie, i tylko będzie Ci potrzebny vb

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...