Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymiana RJ45

lolos11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie (i Panie jeśli jakieś są...) wyrwało mi się gniazdo w drukarce RJ45 i chciałem przylutować nowe aczkolwiek tu pojawia się problem.

Gniazdo w drukarce wygląda tak

big_13279154671_4b7b416e0daf.jpg?lm=1450

Jest ono dużo dłuższe niż RJ45 które posiadam i ma ono 2 diody i dodatkowe 4 piny z tyłu. Czy mogę przylutować zwykłe gniazdo które posiadam czy muszę kupić coś takiego? Wyczytałem że posiada wbudowany transformator 

Opublikowano

Nie możesz przylutować byle co bo nie będzie pasowało, kup identyczny model gniazda albo przynajmniej zbliżony ( najlepiej do tego modelu drukarki albo z urządzenia co ma identyczne gniazdo ) .   Ewentualnie podepnij na krótko kablami z gniazdem jakie masz i nie pasuje. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie możesz przylutować byle co bo nie będzie pasowało, kup identyczny model gniazda albo przynajmniej zbliżony ( najlepiej do tego modelu drukarki albo z urządzenia co ma identyczne gniazdo ) .   Ewentualnie podepnij na krótko kablami z gniazdem jakie masz i nie pasuje. 

Generalnie chodzi o to że piny pasują tylko martwią mnie te 4 dodatkowe których nie ma :/ Spróbuję przylutować to a jak nie podziała to zamówię inne. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...