Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shiginima Launcher - Nie mogę wgrać modów

G0DF4TH3R

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Mam pewien problem. Chcę wgrać kilka modów do Minecraft na wersję 1.5.2, na Launcherze Shiginima. Otwieram folder .minecraft w %appdata%, szukam folderu versions i wybieram folder 1.5.2 i otwieram WinRarem plik 1.5.2.jar, usuwam META-INF, wrzucam forge, rei's minimap, optifine i inne modyfikacje i niestety w konfiguracji profilu nie widzę do wyboru wersji 1.5.2 Forge czy coś. Wybierając wersję 1.5.2 pobiera mi na nowo ten plik .jar i widnieje znowu czysty minecraft. Nie wiem jak mam zmodyfikować minecrafta.

PS: Usuwałem META-INF przed modyfikacją jak i po modyfikacji. Próbowałem też nie usuwać przed modyfikacją tylko po oraz próbowałem usuwać tylko przed modyfikacją jak i nie usuwać wcale. Próbowałem wgrać mody pojedynczo czyli najpierw samego forge ale cały czas ten problem, że pobiera mi się na nowo czysty MC.

Pozdrawiam G0DF4TH3R.

Miłego dnia :)

Opublikowano

1.Wchodzisz w link http://files.minecraftforge.net/maven/net/minecraftforge/forge/index_1.5.2.html

2.Klikasz w installer

3.Pobierasz

4.Otwierasz

5.Zaznaczasz install client

6.Klikasz Ok

7.Czekasz na koniec instalacji

8.Włączasz launcher

9.Klikasz Edit Profile

10.Powinna pojawić się wersja release 1.5.2-forge.cyferki

11.Zapisujesz

12.Odpalasz

Gotowe, forge zainstalowany, jeżeli chcesz zainstalowac mody to wrzuć je do folderu mods w folderze .minecraft
Czy to było takie trudne?

aac38a3ca701800a8c9e3ff33aa5d0bf.png

Opublikowano

1.Wchodzisz w link http://files.minecraftforge.net/maven/net/minecraftforge/forge/index_1.5.2.html

2.Klikasz w installer

3.Pobierasz

4.Otwierasz

5.Zaznaczasz install client

6.Klikasz Ok

7.Czekasz na koniec instalacji

8.Włączasz launcher

9.Klikasz Edit Profile

10.Powinna pojawić się wersja release 1.5.2-forge.cyferki

11.Zapisujesz

12.Odpalasz

Gotowe, forge zainstalowany, jeżeli chcesz zainstalowac mody to wrzuć je do folderu mods w folderze .minecraft

Czy to było takie trudne?

Dziękuję bardzo :) Miałem ten installer i z niego chciałem ręcznie instalować forge. Jedno małe niedopatrzenie :) Dzięki wielkie :) Leci Rep :)

Miłego dnia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...