Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Tier Lista MPC

Gość Mistrzu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

GURemx6.png

hicQyFz.png

Irelia.pngYasuo.pngDarius.png

hOMOlsR.png

Amumu.pngZac.pngSejuani.pngVi.png

aWGp3qp.png

Ahri.pngAnnie.pngAnivia.png

2OQhy51.png

Ashe.pngJinx.pngJhin.png

JIWU1z2.png

Sona.pngJanna.pngSoraka.png

Tier lista jest zaktualizowana do patcha:

6.17

Jeżeli uważasz, że któraś postać powinna zostać dodana/zmieniona/usunięta, to zamieść poniżej posta z odpowiednim uzasadnieniem swojej wypowiedzi.

Opublikowano

Gdzie jakiekolwiek uzasadnienie postaci wybranych do tej tierlisty? Tak szczerze mówiąc to każda osoba mogłaby przeanalizować postacie pod kątem win ratio oraz pick ratio oraz wybrać 3/4 champy do zestawienia i nie powinno jej to zająć więcej, niż 15 minut łącznie z wykonaniem grafik.

Opublikowano

Na midzie zamiast anki dałbym viktora bo coraz częściej do widać i nieźle bije ze swojego laserka. Zamiast zeda dałbym lb ponieważ jest bardziej spotykana niż zed i robi więcej.

Co do adc to się nie wypowiem bo nie wiem.

Na suppcie brakuje Brauma i Tarica.

Na topa dałbym olafa zamiast yasuo (do yasuo trzeba mieć troche umiejętności a jako olaf wystarczy wcisnąć r i jazda).

Na jungle dałbym koga, twitcha - ostatnio są broken.

Brakuje mi: Kennena, Alistara, Barda, Cassio, Elise, Ekko, Fiora, Fizz, Gnar, Illaoi, Heca, Jax, Koga, Lulu i jeszcze trochę, ale nie chce mi się wchodzić i patrzyć co jeszcze zostało.

Pomysł ciekawy.

Opublikowano

Na midzie zamiast anki dałbym viktora bo coraz częściej do widać i nieźle bije ze swojego laserka. Zamiast zeda dałbym lb ponieważ jest bardziej spotykana niż zed i robi więcej.

Na topa dałbym olafa zamiast yasuo (do yasuo trzeba mieć troche umiejętności a jako olaf wystarczy wcisnąć r i jazda).

Brakuje mi: Kennena, Alistara, Barda, Cassio, Elise, Ekko, Fiora, Fizz, Gnar, Illaoi, Heca, Jax, Koga, Lulu i jeszcze trochę, ale nie chce mi się wchodzić i patrzyć co jeszcze zostało.

Pomysł ciekawy.

Dajmy połowę championów do tier listy, przecież nawet takie 60 postaci jest cały czas grane w LoLu :makka:

Tier lista polega na zestawieniu championów, które mają przewagę nad większością picków na danej linii. Nie można napchać do każdej kategorii 15 picków.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Mało widzę na rankedach leonę, wiadomo ma milion stunów i jest pożyteczna w tf, ale moim zdaniem nie dorównuje mistrzowi threshowi. W 10 rankedach widziałem 6 razy thresha, a raz tylko leośke. Gram obecnie w platynie. ;)

Opublikowano

Pomysł ciekawy.

Dodałem Lb do Tier Listy.

Czemu nie ma Kleda w obecnej chwili jest nie do zabicia nie toć że wraca mu się hp to ma w uj dps 

Kled na obecną chwilę jest nową postacią i zaczekamy do patcha 6.17, aby w pełni "zbadać" jego możliwości.

Mało widzę na rankedach leonę, wiadomo ma milion stunów i jest pożyteczna w tf, ale moim zdaniem nie dorównuje mistrzowi threshowi. W 10 rankedach widziałem 6 razy thresha, a raz tylko leośke. Gram obecnie w platynie. ;)

Usunąłem Leone, a dodałem Thresha.

według mnie hecarim na jungli zamiast takiego voliego częściej widywany, bardziej użyteczny w tf

Hecarimowi trochę się oberwało po nerwach, ale mimo wszystko dodałem go do Tier Listy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Amumu w jungli w tier liscie? XDDDDDD 

Juz lepsza jest elise która robi straszną presje, trafi Cię z "w" to umierasz albo palisz flasha, szybszy clear niż mumia+mniejsze zapotrzebowanie na mane. Co za brąz robił tą liste? 

Co do suppa to braum w topce cały czas, masa cc, tank, w+e uratuje nie jedną osobe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...