Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gta V spadki fps podczas wyścigów

Forest00

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, niedawno zakupiłem gta 5 wszystko chodziło ok, nawet bym powiedział że wspaniale jak na mój komputer w mieście mam 40 fps poza nawet do 60 niestety gra rozczarowała mnie jak postanowiłem się pościgac ponieważ fps spadły (w trakcie jazdy) nawet do 10 domyślam się że może to być spowodowane moją pamięcią ram która wynosi 4gb.

Spec. Komputera :

Intel® Core i3 CPU 540 @ 3.07GHz

System 64 bit

Ram 4GB, Karta graficzna model: NVIDIA GeForce GTS 250 (Microsoft Corporation-WDDM v1.1)

Proszę o jakąś sensowną odpowiedz.

Opublikowano

Witam, niedawno zakupiłem gta 5 wszystko chodziło ok, nawet bym powiedział że wspaniale jak na mój komputer w mieście mam 40 fps poza nawet do 60 niestety gra rozczarowała mnie jak postanowiłem się pościgac ponieważ fps spadły (w trakcie jazdy) nawet do 10 domyślam się że może to być spowodowane moją pamięcią ram która wynosi 4gb.

Spec. Komputera :

Intel® Core i3 CPU 540 @ 3.07GHz

System 64 bit

Ram 4GB, Karta graficzna model: NVIDIA GeForce GTS 250 (Microsoft Corporation-WDDM v1.1)

Proszę o jakąś sensowną odpowiedz.

Wydaje mi się, że jest to wina bardzo słabego procesora. Ten twój nie spełnia nawet minimalnych ustawień. Powiedz jeszcze o jakie wyścigi ci chodzi. W Online, czy w trybie fabularnym.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Wyścigi w trybie online, co do procesora też się tak zastanawiałem ostatnio jednak oglądałem dużo (tzw. Testów) na yt. Jednak nie zważając na to myślę że jeżeli procesor by nie dawał rady nie odpalił bym tej gry, a już napewno nie w tylu fps'ach.

Opublikowano

Nadmienię jeszcze do tego że zużycie ram to 3.85 a cpu to 98%, wiem że to bardzo dużo jak na same gta, co ciekawe nie tylko ja mam taki problem (z tego co wyczytałem na forum) nawet komputery z dobrymi procesorami borykają się z takim problemem.

Opublikowano

Szczerze mowiac, na 4gb ramu mialem nieprzyjemne przycinki jakby, czulem ze ramu za malo, a Twoj procesor to duzo za malo na GTA 5, to ze podczas jazdy spadaja fpsy to normalne, karte tez masz slaba, ze da rady grac sie ciesz szczerze. Na poczatek mozesz probowac z ramami bo nie drogo, a patrzac na Twoj sprzet to upgrade nie zrobisz od razu na skylake, bo drogo, wiec ramy na przyszlosc do jakiehos i5 2400 (znaczy do plyty pod niego :D).

tldr wina sprzetu

steam: /awesomeplayer1337

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, temat zakładałem 17 sierpnia dziś jest 6 września co do tematu zamykam pisze na przyslosc dla innych użytkowników poszukujących odpowiedzi na takie samo pytanie lub podobne a mianowicie problem tkwił w pamięci ram tak jak sądziłem dokupilem 8 gb i razem na 12 smiga na stałych 40 klatkach :) pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...