Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ram serwera

VeSteQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż mam pewien problem. Otóż gdy podpisze np. 4gb ram pod serwer to jest "200mb" wolnej pamięci jednakże jak zmienie np. na 6gb nadal jest 200mb wolnej pamięci, przypuszczam że to jakiś błąd, jak go naprawić?

Opublikowano

Nie opisales tego dokladnie i generalnie jak dokupujesz ram to nie zwieksza sie liczba dostepnej pamieci calkowitej dla serwera, to 200mb to zgaduje ze jest od pamieci na ktorej sie pliki serwera zapisuja i sie nie zmieni to, obojetnie ile ramu dokupisz i zuzycie ramu sie zmienia, nie jest stale. To raczej nie jest blad, chyba ze dany host czy co tam masz oferuje dodatkowa pamiec calkowita przy zakupie ram

Opublikowano

Już rozwiązałem problem, zapomniałem dodać czegos w pliku, mój błąd.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Może zacznę od tego ;D ram to pamięć krótkotrwała, poczytaj na ten temat więcej, co do tego problemu nie jest to błąd, myślę że to tylko pokazuje ci się ile pamięci ram jest w użyciu czyli z 6GB masz 200mb w użyciu, prawdopodobnie przez pliki serwerowe ;)

Szukam osób, które chcą stworzyć ze mną serwer, więcej informacji na priv

Opublikowano

Prawdopodobnie uznajesz pamięć lokowaną, za pamięć używaną ( a to nie jest to samo ).

lokowana znaczy przypisana, ale nie używana.

jeśli masz plugin essentials, to napisz /gc

pokaże Ci się wtedy ile serwer faktycznie zużywa ramu.

sprawdź też skrypt startowy.

Jeśli nadal uważasz że gdzieś jest błąd, to koniecznie skontaktuj się z supportem.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...