Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasze wspomnienia z gry

RSon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Tak mnie coś wzięło na sentyment starego metka  :D

Pamiętam jak dawniej latało się w grupach z lurem i buffem na polankę, BO, DT, Red Las i inne krainy.

Ostatnio grałem na WOM2. Brakuje teraz w metinie tej społeczności i wzajemnej pomocy. Dawniej, żeby zebrać 5-cio osobową grupę na exp wystarczyło napisać na czacie i od razu zgłaszali się chętni.
Jakie są Wasze wspomnienia związane z grą?
Przedstawcie je i jeśli macie to dołączcie też screeny  :lenny:

Opublikowano

Pamiętam jak grałem na iMetinie i wyjebałem 2k w IS a potem LuiG się wkurwił ugadał się z teniorem i załatwił mi perma po znajomości, to były czasy xD

Opublikowano

Fajnie było być buffkiem, chętnych nie brakowało a lvl się sam wbijał ^^ teraz to na żadnym serwie buff nie jest potrzebny, chyba że na wojnach c;

haha oj pamiętam  :D BO bez dwóch tanków z bojowcem, lura i buffa nie miał najmniejszego sensu  :D 

I te ogłoszenia na czacie "lur szuka pracy"  :D  :D

Pamiętam jak grałem na iMetinie i wyjebałem 2k w IS a potem LuiG się wkurwił ugadał się z teniorem i załatwił mi perma po znajomości, to były czasy xD

Na drgonmt2 grałeś może?  :D  :D

Opublikowano

Lurowanie ludziom na bo, najłatwiejszy exp i zarobek ze zbierania yangów z ziemi xD

Albo gdy zbierało się full pt żeby iść na shinsoo i napierdzielić low lvlom i sklepom na ch2. Stary Monolith był najlepszy, te czasy już raczej nie powrócą :/

harley.png

Opublikowano

Jaranie się muzyką z M1 i klepaniem się do 15 Lv. Na wyższych poziomach, to wypady do red lasu.

Stare dobre czasy. Ahh...   -.-

Opublikowano

Przecież można tutaj wymienić dosłownie wszystko. Od słuchania muzyki z metina, rozdawania skilli po 1 pkt każdy, kopiowanie itemków do stawiania sklepu pod kowalem i uruchomienie auto pickupa (jak wracałem to zawsze był spam pw:D) itd... No niestety takie czasy nie wrócą, ale tak jest z każdą grą :)

Opublikowano

Niestety rozpadło się to wszystko przez podejście firmy GF (mam na myśli eventy oparte na IS) oraz przede wszystkim przez graczy. Każdy gra tylko indywidualnie, a starsi gracze założyli rodziny, albo (np. jak ja :D ) są na studiach i nie mają czasu bawić się w rozwój postaci. Choć swoją drogą, dla sterego metka 2h w tygodniu bym znalazł :D
Brakuje tej współpracy. Grałem na dragoniemt2. Pamiętam jak zalogowałem się ta pierwszy raz i patrze jakiś gracz wyrzuca śmiertelkę +9. Pierwsze co pomyślałem, że przez pomyłkę bo miała 7b, full KD+5 :D teraz nie wiem co by musiało się stać, żeby Metin odżył i jak było na US :D 2 serwery 6 kanałów, z tego 2 kanały FULL, dwa busy i 2 norm :D Na US zacząłem grać zupełnie przypadkiem. Chciałem zrobić serwer no ale miałem za mało RAM :( no i spatchowałem clienta :D wchodzę a tu normalnie stary metek :D to było piękne. Szkoda, że na SG jest mało graczy. Bo korci mnie czasem pyknąć, ale obawiam się, że po 15 min się znudzi :(

Opublikowano

W Metina gram od 2007r gdy jeszcze był serwer non-poland, heh..no co mam powiedzieć? 2007-2012r. tylko feniks/monastyr skończyłem grę na 96lv body + do tego masa postaci 75+ dropki 55/35 masa sklepów itd itp. szczerze to dużo później zarobiłem sprzedając to wszystko nie będę pisał kwoty bo znajdą sie dzieci które zaczną mi bluzgać, myślę, że przez tę parenaście lat wydałęm na globala +/- 3 tyś zł. ale zarobiłem więcej niż może się wydawać ;) zwłaszcza w 2010/11 r. gdzie kamole po 1kkk chodziły i w przeciagu 6mieś paręnaście stówek wleciało na konto. No co, zabawa z GoToSleep, wyzywanie z DecoSubem na iV, woj97 itd itp, exp w lesie, dropienie potek xD ale to wcześniej.

2012-2014/5-pierwsze 2mieś to był czysty zarobek, zarobiłem dużo,nie ma co się rozwodzić, to co było nigdy nie wróci, ludzie byli inni..

heh pamiętam sklepy w m2,pełno ludzi na każdym CH, lury w m2 w PT 10osób... pięknie było, wiem, że to tylko gra, natomiast to są też ludzie... Wielu z nich poznałem w metin2 a się okazało, że mieszkają w Wrocławiu albo w okolicach, do tej pory z 6 utrzymuje stały kontakt, taka paczka ;)

śmiesznie było jak jeszcze lv nie dali a ja z ziomeczkiem sie biliśmy z typami w m1 założona tygra itd. skile po m6 i 72/77lv klepaliśmy się z typkami 30-50 ;)

pzdr

Słowo ‘Bóg’ jest dla mnie niczym więcej niż wyrazem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są ponadto dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić.Albert Einstein

Opublikowano

Niedawno dodałem temat "stary ranking z pla", chciałbym sobie poprzypominać ludzi. W ostatnie dni zebrało mi się na wspomnienia i zacząłem oglądać stare filmiki z PLa. Tak naprawdę nie osiągnąłem tam wiele, moje największe osiągnięcia to trutka 75lv i skill na G2, bo miałem ok. 13 lat i popełniałem masę błędów. Domyślam się, że w dzisiejszych czasach coś takiego to jest nic, ale czasy się zmieniają.

Miło wspominam misję na bojowca, wynajmowało się osoby za 100k do pomocy :D

Były też gildie o nazwach PrzerzutV2, dopiero potem zablokowali możliwość chodzenia na wojny będąc w v2.

Wielkie wrażenie robiły na mnie animacje, gdzie 99% społeczności tej gry miało aurę na M, a nagle przychodził 80lv z aurą G. A jak jeszcze taki 80lv odpisał na pw...

Ta gra jest świetna przez swoją prostotę! Marzy mi się zrobienie swojego serwera na którym by było 3000 osób, i dbanie o niego tak, aby chociaż trochę można było poczuć stary klimat. Przydałby się pomysł, aby wyrównać ilość ludzi w królestwach i może dałoby się przeżyć to jeszcze raz ;)

Tylko kto by coś takiego stworzył... :)

Opublikowano

Na początku uciekałem przed żółtymi kuleczkami expa bo myślałem, że mnie zabiją  xD  xD  xD

Rozdawanie po 1 punkcie w każdego skila

MAX PT i exp w M2

Oj dużo tego było  xD  :D

~ Start w piątek bez bugów. ~

Opublikowano

Ja bardzo dobrze wspominam czasy na Pandorze z 2011/12 roku. Pamiętam wtedy siedziało się całe dnie na pustyni i było fajnie ;d

denzel.png

Opublikowano

Niedawno dodałem temat "stary ranking z pla", chciałbym sobie poprzypominać ludzi. W ostatnie dni zebrało mi się na wspomnienia i zacząłem oglądać stare filmiki z PLa. Tak naprawdę nie osiągnąłem tam wiele, moje największe osiągnięcia to trutka 75lv i skill na G2, bo miałem ok. 13 lat i popełniałem masę błędów. Domyślam się, że w dzisiejszych czasach coś takiego to jest nic, ale czasy się zmieniają.

Miło wspominam misję na bojowca, wynajmowało się osoby za 100k do pomocy :D

Były też gildie o nazwach PrzerzutV2, dopiero potem zablokowali możliwość chodzenia na wojny będąc w v2.

Wielkie wrażenie robiły na mnie animacje, gdzie 99% społeczności tej gry miało aurę na M, a nagle przychodził 80lv z aurą G. A jak jeszcze taki 80lv odpisał na pw...

Ta gra jest świetna przez swoją prostotę! Marzy mi się zrobienie swojego serwera na którym by było 3000 osób, i dbanie o niego tak, aby chociaż trochę można było poczuć stary klimat. Przydałby się pomysł, aby wyrównać ilość ludzi w królestwach i może dałoby się przeżyć to jeszcze raz ;)

Tylko kto by coś takiego stworzył... :)

właśnie byłby problem pewnie z tymi 3k osób na serwerze. Niestety większość starych graczy, nie ma za bardzo czasu, a nowi.. niestety lecą na łatwiznę.

Zastanawiam się czy nie popykać na SG raz na ruski rok. Może nie dojdę daleko na SG, no ale jedyny sensowny serwer, który istnieje. WOM2 jest spoko, ale jednak na SG jest większa współpraca między graczami, czego obecnie brakuje w metinie. Najwięcej graczy odeszło po kolosalnych cenach w 2011 roku. Pamiętam jak zajrzałem na PL wtedy (grałem już na US) i brakowało mi futra białego tygrysa. Jeden gracz zaproponował mi je za 20kk. Trochę głupota, skoro za 20kk można było mieć w 2009/10 już naprawdę fajne eq na 30 lvl. :D 

Opublikowano

Ja bardzo dobrze wspominam czasy na Pandorze z 2011/12 roku. Pamiętam wtedy siedziało się całe dnie na pustyni i było fajnie ;d

ja grałem na dragonie, ale to było prawie to samo przecież :D :D 

Opublikowano

Ja zagram teraz na balmorce i to pewnie będzie mój ostatni serwer, potem zaczną się studia i raczej nie będę już tracił czasu na szukanie serwerów. Pewnie na tym serwerze zakończę przygodę z tą grą i już nie ważne jaka będzie. Przynajmniej zajmuje się nią stary gracz metin2pl i już nie ważne, że kręci tylnym kołem wózka na autostradzie :D

Opublikowano

Ta popularna Kopia Itemów (bug) lub podszywanie się pod kogoś (inna literka w nicku lub cyfra) ;)

A tutaj pierwszy 99lv na Metin2.PL:

tabela.jpg

mamut99lvlpierwszywmt2.jpg

sirmamutpol.png

Screeny z tego bloga: http://metin1-metin2-metin3.blogspot.com/2010/04/sirmamutpol-wbi-99-level.html

Są tam jeszcze inne screeny jak i pierwszy 99lv na niemieckim globalu ;)

I te zdziwienie gdy dostał Hwanga :O Najlepszą zbroje na PL'u, a teraz? Nawet nie jest ona potrzebna bo już def do expa nie potrzebny :D GMy biegają w zbrojkach 105-120lv +9 a nie jakimś tam hwangu :/

*Sory że bez spoilerów ale mi nie działają o.O Jak wstawiłem ss w spoiler to nie mogłem otworzyć :X

...

Opublikowano

Aż mi się przypomniało co się kiedyś działo gdy gm wbił do m1. Po kilku sekundach były przy nim takie tłumy, że nie mógł się ruszać, wtedy mało kto wiedział co to HWANG i każdy się jarał tym co widział :D

Opublikowano

Kazdy sie kiedys tym jaral, a teraz przypuszczam, ze gdyby wyszedl taki serwer cos ala PL to nikogo by na nim nie bylo xD

Prace nad pierwszym, solowym serwerem rozpoczete zostana dnia ------ :

- Kompletowanie pomysłu - 71%

- Serwer : * Strona clienta - 2% * Strona serwera - 5%

- Strona - 0%

- Forum - 0%

Opublikowano

Kazdy sie kiedys tym jaral, a teraz przypuszczam, ze gdyby wyszedl taki serwer cos ala PL to nikogo by na nim nie bylo xD

masz rację, te czasy minęły i już nie wrócą.

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

Opublikowano

masz rację, te czasy minęły i już nie wrócą.

Ale ogólnie jest przypał. 

Bo czasy są nowe, a metin zmienia sie w jakąś inną grę. 

Każdy chce czegoś nowego - czego nigdzie nie było. 

Dzięki czemu psuje też ten klimat. 

Metin to metin, nakurwiasz mooby, by naloocic ulepek, by spalic u kowala coś na co zarabiałeś miesiąc, a teraz.. Nawet PL spadl na poziom zera. Nie wiem czemu, ale ten SG (wg mnie) zawsze byl z*******y. xD

Prace nad pierwszym, solowym serwerem rozpoczete zostana dnia ------ :

- Kompletowanie pomysłu - 71%

- Serwer : * Strona clienta - 2% * Strona serwera - 5%

- Strona - 0%

- Forum - 0%

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...