Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xperia Z1 Compact czy Huawei P8 Lite

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, który telefon wybrać? Nowego Huaweia P8 Lite czy używanego Z1C? Z1C korzystam od miesiąca i wszystko jest super - zero ścinek, wszystko chodzi, elegancko. Ale boje się, że nie będzie aktualizacji androida do 6.0 w xperii.

Tak więc chciałbym wiedzieć wasze opinie co wziąć itp.

ezgif.com-resize.gif

Opublikowano

Z1c nie dostanie 6.0. przynajmniej tera nie ma takiej informacji. P8 lite to średniopółkowiec, a z1c to pomniejszona wersja Z1.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

#teams4bal

Opublikowano

Tylko właśnie nie wiem czy potrzeba mi tego 6.0 czy nie... no bo zaraz pewnie sporo aplikacji będzie przeskakiwać na wyższe szczeble, sam nie wiem :/ Bo co do tego P8 Lite mnie przekonuje tylko właśnie ten android, większy ekran, lepszy aparat z przodu i tyle :/

ezgif.com-resize.gif

Opublikowano

Tylko właśnie nie wiem czy potrzeba mi tego 6.0 czy nie... no bo zaraz pewnie sporo aplikacji będzie przeskakiwać na wyższe szczeble, sam nie wiem :/ Bo co do tego P8 Lite mnie przekonuje tylko właśnie ten android, większy ekran, lepszy aparat z przodu i tyle :/

ale podzespoły gorsze od Z1c. Nowszy android można wgrać poprzez wgranie custom romu. Na XDA jest pełno poradników, oraz samych romów.

#teams4bal

Opublikowano

Hmm... Czyli brać Z1C? Podoba mi się telefon z wyglądu i ze środka, gry wymagające chodzą płynnie bez jakichkolwiek ścinek - w sumie to i tak nie gram w gry na telefonie, ale żeby mi aplikacje typu Messenger, Youtube itp. No może wyjątek to Pokemon Go ew. coś może pobiore jeszcze.

ezgif.com-resize.gif

Opublikowano

Z1C jest wydajniejsza, jednak P8L jest tanszy i nowszy (co daje np androida, bo producent nie ma tego telefonu w poopie :) ), ale z autopsji wiem, ze telefon daje rade w takich zastosowaniach, sam go testuje od paru miesiecy (mam takie dwa nawet), wiec jesli masz pytania to wal ;) 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

przeciez huawei to chyba najgorsza marka pod wzgledem aktualizacji, np. P8 jeszcze nie ma oficjalnego androida 6.0, chociaz zapowiadany byl dawno temu

Opublikowano

Huawei to taki sam syf jak manta, alcatel itd. po jakimś czasie zacznie się scinać, mulić itd.

Sony z1c to najlepszy mały smartfon jaki istnieje, przebija go dopiero.. iPhone SE :)

nawet po latach użytkowania będzie nadal wydajny

Opublikowano

Huawei to taki sam syf jak manta, alcatel itd. po jakimś czasie zacznie się scinać, mulić itd.

Sony z1c to najlepszy mały smartfon jaki istnieje, przebija go dopiero.. iPhone SE :)

Jaki sens ma Twoja wypowiedz, jesli w p8l siedzi mniej wiecej to samo co w m4 aqua? No to sony jest takim samym gownem czy nie? No chyba nie, bo huawei robi calkiem inna polke niz matna itp. Z1C duzo telefonow przebija, z1c to glupi 5s przebija, nie mowiac o 6. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ale się obsrałem. Pierwszy raz cię tu widzę i już zaczynasz świrować pawiana. IPse to odgrzewany kotlet, 4 calowe 2 godziny na ekranie i Wi-Fi, no i podzespołami z 6s, które wpierdolą masę baterii. Zresztą, kto porównuje iphony z androidami...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

#teams4bal

Opublikowano

Właśnie boje się tego, że po kilku miesiącach Huawei zacznie się ścinać itp. - tak samo działo się z moimi poprzednimi telefonami, na początku super, a potem zaczyna się katorga. Z1 Compact mam 2 miesiące (miał być tylko tymczasowy) i śmiga aż miło, ale... Zauważyłem, że w Z1C tylna klapka w 1 części troszeczkę odstaje i boje się, że się rozklekocze po jakimś czasie :/ Sam już nie wiem co wybrać osobiście :(

ezgif.com-resize.gif

Opublikowano

Właśnie boje się tego, że po kilku miesiącach Huawei zacznie się ścinać itp. - tak samo działo się z moimi poprzednimi telefonami, na początku super, a potem zaczyna się katorga. Z1 Compact mam 2 miesiące (miał być tylko tymczasowy) i śmiga aż miło, ale... Zauważyłem, że w Z1C tylna klapka w 1 części troszeczkę odstaje i boje się, że się rozklekocze po jakimś czasie :/ Sam już nie wiem co wybrać osobiście :(

jeżeli zależy Ci na małym smartfonie to z1c jest najlepszą opcją, a jeżeli rozmiar nie ma znaczenia to bralbym samsunga galaxy s5/6
Opublikowano

Nie ta półka cenowa... i raczej mam wybór pomiędzy wspomnianą z1 compact w stanie takim jakim napisałem, albo nowym huawei p8 lite, może jeszcze będe miał jakiś wybór, ale na razie taki jest.

ezgif.com-resize.gif

Opublikowano

Bierz z1c. Moj znajomy tworzy roomy na ten telefon, aktualnie jest na bazie 6.0 i dziala swietnie. Sam mam z1c i mogę pomóc w razie problemów ;)

Opublikowano

Polecam Z1c, podzespoły wyglądają lepiej i powinien lepiej chodzić od Huaweia. Możesz wgrać w każdej chwili custom roma. Jeżeli chodzi o aplikacje można je przerobić na starsze androidy używając Apk editora i w to bardzo łatwy sposób.

8933614719009171151098.png

Chcesz dowiedzieć się więcej o mnie?

Wpadnij na mój profil!

Opublikowano

Tylko o to chodzi, że ta Z1c jest troche w kiepskim stanie :/ Wygląda jakby nią po boisku kopali i właśnie dlatego wybiore chyba hujawieja huaweia :/ A jak mam teraz w rękach tego P8L to wydaje się być spoko, nie chodzi mi tu o granie, a o oglądanie filmów, słuchanie muzyki, messenger, facebook itp. Bateria jest nowa dlatego trzyma dłużej od Z1C która no, jest w kiepskim stanie :(

ezgif.com-resize.gif

Opublikowano

Tylko o to chodzi, że ta Z1c jest troche w kiepskim stanie :/ Wygląda jakby nią po boisku kopali i właśnie dlatego wybiore chyba hujawieja huaweia :/ A jak mam teraz w rękach tego P8L to wydaje się być spoko, nie chodzi mi tu o granie, a o oglądanie filmów, słuchanie muzyki, messenger, facebook itp. Bateria jest nowa dlatego trzyma dłużej od Z1C która no, jest w kiepskim stanie :(

Wygląda jakby nią po boisku kopali

Wygląd to już tylko kwestia gustu... Podzespołami i ogólną oceną Z1c jest lepsza we wszystkim od P8l.

Huaweia P8 Lite 

Zdecydowanie Moj Ojciec ma Działa wyśmienicie

0 Scin,Lagow,itp

POLECAM

#Edit

Wszytskie Gry Działaja Płynnie.

Zgaduję, że ojciec używa tylko do onetu i jakichś nawigacji....

#teams4bal

Opublikowano

Już na prawdę sam nie wiem nic... Obydwa telefony mi się strasznie podobają, Z1 Compact podzespołami i skromnością, Huawei wielkością, wyglądem i nakładką EMUI... 

Czy Z1C będzie miało jeszcze formę na długi czas? lepiej od Huaweia? Na custom romie andka 6.0 normalnie chodzi? 

ezgif.com-resize.gif

Opublikowano

Już na prawdę sam nie wiem nic... Obydwa telefony mi się strasznie podobają, Z1 Compact podzespołami i skromnością, Huawei wielkością, wyglądem i nakładką EMUI... 

Czy Z1C będzie miało jeszcze formę na długi czas? lepiej od Huaweia? Na custom romie andka 6.0 normalnie chodzi? 

bedzie miał dużo dłuższą, ma lepsze wsparcie z customami, kernelami i ogólnie xda. 

Na custom romie andka 6.0 normalnie chodzi?

Nie posiadam tego telefonu, więc popytaj kogoś kto ma, np. @1373230489-U611928.pngBrand.

#teams4bal

Opublikowano

6.0 na xperii Z1 compact jest kilka, z czego 2, góra 3 mi odpowiadają(wybredny). Co do kerneli to jest słabo, jest bodajże 4, które współpracują z 6.0 Posiadam system, który został "sportowany" przez mojego znajomego wiec w każdej chwili mógł bym Ci dać link do niego i byś sobie go wgrał. Działa super, czy to 4.4, czy 5.0, czy 6.0 Za niedługo pewnie 7.0 zaczną portować. Osobiście polecam, warto sie nad tym zastanowic.

Opublikowano

Sam już nie wiem, z jednej strony mi gadają, że P8Lite bo nowsza produkcja i niby posłuży dłużej, z drugiej Z1C bo podzespoły, ale ja się boje bawić w custom romy itp. ogłupieje przez taki wybór :C

ezgif.com-resize.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...