Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stary komputer, GTA i informatyk.

Sqart

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zacznijmy od początku: Otóż mam dosyć stary komputer (Intel Core2Duo E4600 2.4, 3GB DDR2, HD5570) i chciałem zainstalować sobie GTA5. Kupilem, zainstalowałem, wyłączyłem cienie, ustawiłem wszystko na najniższe jakie tylko i jest i... działało w 30 fps. Może gra nie wyglądała jakoś świetnie ale działała. Super, pogralem sobie 1 dzień, wyłączyłem komputer !!!UWAGA!!! z LISTWY (wyłączyłem listwę, byc może to tego przyczyna). Włączam go następnego dnia i co... nie chce się włączyć. Zawiesza się na Uruchamianie systemu windows. No to lecimy do informatyka. Tłumaczy on nam, że komputer jest ZA SŁABY (pomimo tego 30fps stałe) i komputer PUCHŁ (xD) od GTA5. Dlatego właśnie dysk siadł i powiedział, że nie mam instalować już więcej GTA5, bo usterka sie powtórzy. Gram w gry typu CSGO, Payday2, rocket league i inne wymagające gry w stałych 30fps (rocket 60fps). Czy informatyk kłamie i jednak mogę zainstalować GTA5? Czy lepiej zachować bezpieczeństwo i nie instalować tego gta?

Dobre, POMARAŃCZOWE 

Opublikowano

Próbowałeś na nowo instalować system ?

Może być to i wina dysku jak i jakiegoś scrackowanego Windows`a,mogły pliki systemowe się posypać,spróbuj na nowo postawić system,

ew.zrób to też na innym dysku..

Czy poza tym że ,,puchł,, powiedział coś więcej ? Nie fachowo mi to wygląda

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Próbowałeś na nowo instalować system ?

Może być to i wina dysku jak i jakiegoś scrackowanego Windows`a,mogły pliki systemowe się posypać,spróbuj na nowo postawić system,

ew.zrób to też na innym dysku..

Czy poza tym że ,,puchł,, powiedział coś więcej ? Nie fachowo mi to wygląda

Wiesz co, wydaje mi się, że tylko formata zrobił a ja zabuliłem kasę. Gdybym miał płytę z Windowsem to bym mógł sam go naprawić. (problem naprawiony jakby co). Nic więcej nie powiedział, oprócz tego, że nie mam instalować GTA 5 ale ja bardzo bardzo chcę :)

@Ciasteczkomen 

Zasilacz niestety ... firmy POWER. Mam go już od 7 lat i nie było z nim problemów (jedyne co wymienialem to kartę graficzną bo wiatraczek sie połamał :/

Dobre, POMARAŃCZOWE 

Opublikowano

Zapiszę sobie go, lecz aktualnie z kasą nie jest fajnie. Zakupię po wypłacie albo od razu nowy komputer :). Mam ostatnie pytanko - czy na tym komputerze (aktualnym) mogę zainstalować GTA5(oczywiście wszystko na najniższe, cienie off) i bez obaw grać? 

Dobre, POMARAŃCZOWE 

Opublikowano

Zapiszę sobie go, lecz aktualnie z kasą nie jest fajnie. Zakupię po wypłacie albo od razu nowy komputer :). Mam ostatnie pytanko - czy na tym komputerze (aktualnym) mogę zainstalować GTA5(oczywiście wszystko na najniższe, cienie off) i bez obaw grać? 

Tak.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Tak.

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Temat można zamknąć, ide zainstalować GTA 5 :) 

Dobre, POMARAŃCZOWE 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...