Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skażenie przy domku

arnan1999

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem ponieważ po zabiciu wall of flesha skaziła mi się ziemia niedaleko domku na sporą głębokość przez co nie wiem jak się tego pozbyć.Dodam ze najbliższe skazenie znajdowało się jakieś 4min drogi na piechotę przed biciem w ogólnie nie było przydomku po ubiciu pół mapa skaziło.

Opublikowano

musisz zacząć czyścić zanieczyszczenie a w tym samym czasie blokować jego rozrost

ja po prostu kopałem tunele wielkości 5 bloków potem dodawałem do nich np. Kamienne Cegły i zatrzymywało to rozrost ;x...

możesz też użyć pluginów / programów

jednak zgaduję że w grę nie wchodzą takie rzeczy jak np. TEdit ^_^

Opublikowano

Do usunięcia skażenia możesz użyć Purification Powder lub Clentaminator. Proszek możesz kupić u driady, a Clentaminator u Steampunkera. Aby zmienić skażenie w zwykły biom musisz do Clentaminatora użyć Green Solution.

9509214106901691244311.png1395334787-U625839.png

|Moderator Terraria||Mpc Champion||Blue Member|

Opublikowano

Po zabiciu WoF'a biomy takie jak Corruption/Cirmson i Hallow rozrastają się po mapie. Im więcej altarów zniszczysz Pwnhammerem, tym szybciej będą się one rozprzestrzeniać. Jak je przemienić, dobrze napisał kolega wyżej. Dodam jednak że jeżeli nie masz kasy na Clentaminatora, możesz równie dobrze używać Purification Powder, ponieważ oba sposoby nie różnią się niczym, prócz tego że tym pierwszym jest dużo szybciej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...