Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z karta graficzna

tytan1000014

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mam pewien problem z karta graficzna, a mianowicie wyglada to tak od pewnego czasu moja karta graficzna odmawia mi posluszenstwa. System bios sygnalizuje prawdopodobnie brak pamieci karty graficznej 11 dzwiekami (2 szybkie 8 normalnych i 1 na koniec) nigdzie nie moglem znalezc co oznacza owa sygnalizacja ale mysle ze te 2 pierwsze dzwieki to rozpoczecie raportu o bledzie a ostatni 1 to zakonczenie czyli mozna powiedziec ze blad sygnalizowany jest 8 dzwiekami. Mam ten problem od dluzszego czasu wczesniej pomagalo mi wylaczenie kompa poruszanie karta graficzna na lewo i prawo zeby zalapala idealna pozycje bo skoro jej nie czyta to myslalem ze nie styka do konca i mialem racje (tzn byla dopchnieta do zlacza PCI na maxa lecz musialem ruszac nią na rozne strony az do skutku (oczywiscie przy wylaczonym komputerze) a potem wlaczalem i sprawdzalem czy dziala i zajmowalo mi to przecietnie od 10 do 30 minut. Teraz natomias zepsulo sie chyba na amen ;c to znaczy tak podejrzewam gdyz ruszam ruszam i nadal nic po 2 godzinach meczenia sie z tym ustrojstwem. Prosze bardzo forumowiczow o pomoc i z gory bardzo dziekuje ;) probowalem zamieniac ramy miejscami itp resetowalem bios wyciagajac baterie i nic poniewaz problem lezy w karcie graficznej wczesniej pomagalo mi owe ruszanie nią a teraz nie ;c komputer (tak jak przedtem) po wlaczeniu wlacza sie windwos startuje bo slychac wszystko na glosnikach ale nie wyswietla obrazu a przy starcie komputera slychac powyzej opisane przeze mnie dzwieki (dodam jeszcze ze dzwieki te sa z plyty glownej a nie z karty graficznej) nie wiem dlaczego tak sie mi stalo tak nagle z ta karta graficzna zawsze mialem wszystko zapiete na ostatni guzik. Prosze bardzo o pomoc dodam jeszcze tylko ze moja karta graficzna to NVidia GeForce 9500 a plyta glowna AsRock GLAN1337 podaje te informacje gdyz uwazam ze moga byc przydatne w udzieleniu mi pomocy o ktora bardzo was prosze ;) ale nie wiem czy reszta sprzetu ma tu znaczenie gdyz wczesniej wszystko dzialalo wiec raczej wszystko bylo ze soba kompatybilne ze tak powiem ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...