Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer skyblock pytania/propozycje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam serwer skyblock który wystartował 1 sierpnia. Do 10 sierpnia był konkurs i grało na serwerze po 15-20 online, a po konkursie drastycznie spadło do 10+ online. Jakie macie pomysły jak rozreklamować taki serwer, aby gracze zostali na dłużej itp?

Opublikowano

Reklama na yt, najlepiej żeby jakiś yt miał serie z tego serwera, lub częste live'y 

Opublikowano

@Sp1di

Dziwi mnie jedno co się dzieje z dzisiejszymi graczami minecraft? Serwer jest na prawdę świetny sam grałem na nim 3 miesiące przed jego startem z kolegami dla testów max się wkręciliśmy itp i na 450 zarejestrowanych kont gra tylko po 10+ online.

Opublikowano

@MagisterMagi Teraz bardziej gracze się liczą niż serwer, serwer może być dobry/z*******y, ale jak taki typowy Kowalski zobaczy że nikt tam nie gra, albo jest tylko 10 graczy to nawet nie będzie mu się chciało wbić, jak uważasz że masz dobry serwer zainwestuj w niego reklamę :) 

Opublikowano

Seria na YT jest bardzo dobrym pomysłem. Tylko musisz znaleźć odpowiednio popularnego YouTubera który ci taką serię by poprowadził. 

Promuj serwer na forach, twórz publikacje.

Koniecznie zmień sygnaturę! 

Zamiast odnośnika do publikacji serwera ustaw w sygnaturze jakiś baner z krótką informacją o serwerze, trybie, wersji, IP itp.

Masz dużo postów więc zasięg powinien być odpowiednio dobry.

Twoja obecna sygnatura nie przyciąga. Nikomu nie będzie się chciało otwierać w nowej karcie/przechodzić do tej strony.

Jeżeli chcesz bym Ci odpowiedział lub pomógł - pisz @Frap

Opublikowano

Niestety z doświadczenia mogę wam powiedzieć, że YouTube nic nie daję.

Nie mówię tu o swoim serwerze, ale o innym gdzie administrator wykupił

reklamę u takiego youtubera CzesiekPlayGames (33k) subów. A i tak na

serwerze gra  4-5-6 graczy online. (w niedziele 15-20 bo są losowania) ;)

Są oczywiście też inne fora oraz facebook gdzie można serwer reklamować.

Inne opcje to już tylko płatne.

Grands Gerther Givenchex

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...