Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 7 przywracanie do wersji fabrycznej

Zubga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż mam za zadanie polepszyc stan laptopa mojej siostry myslalam ze to tylko wirusy ale okazalo sie ze siostra namieszla cos w systemie twierdzi ze rozdzielila dysk C na C i D nie wiem po co to w ogóle ruszala ale mysle ze cos jej nie wyszlo bo w dysku C z 60GB jest wolne 900Mb a do tego nic właściwie nie działa w laptopie nawet przegladarek nigdzie nie moge znaleźć niby foldery sa na swoich miescach ale albo sa puste albo brakuje w nich polowy plików..wiec pomyslalam ze reset do wersji fabrycznej moze by pomógł ale problem w tym ze po kliknięciu "zaawansowane metody odzyskiwania" nic sie nie dzieje jest jakis inny sposob zeby zresetowac tego Windowsa?

Opublikowano

Resetu możesz dokonać poprzez:

Fabryczne partycje recovery w laptopie

Reinstalacja systemu

Naprawa systemu przez oryginalną płytkę

Jeśli system jest stabilny to poprostu usuwasz wszystkie aplikacje tak by był czysty Windows i instalujesz te najpotrzebniejsze od nowa

Przy roddzielaniu na partycje, zainstalowane aplikacje nie zmieniają już utwożonej ścieżki rozruchu dla aplikacji i nie będą działały

Odzyskiwanie systemowe, z tego co mi się wydaje działa tylko na pliki czyli nie usunie nowej partycji i nie przerzuci jej na starą partycje

Opublikowano

Żadna z tych metod może nie zadziałać, jak napisano wyżej najlepiej zrobić reinstal systemu kasując poprzedni system. 

Nie działanie większości opcji z odświeżeniem i odzyskaniem systemu może nie działać wcale bo związan jest  z kopią zapasową systemu której raczej na pewno nigdy nie zrobił. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Wczoraj próbowałam na wszystkie sposoby jakie znalazłam w internecie nic nie dziala mam wrażenie że system mnie ignoruje czegokolwiek bym nie dotknęła nic sie nie dzieje. Żadnych kopii zapasowych nie ma nawet recovery manager od hp nie ma w każdym bądź razie zostal tylko serwis..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...