Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problrm z FPSami i pingiem

kwiatziom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Posiadam laptopa asus u36s procesor intel core i 5 - 2450  M CPU @ 2,5 GHZ 2,5GHZ

8gb ram nvidia geforce 610m 1 gb i mam fps 40-80 w cs według mnie są za niskie (aż taki zły sprzęt nie jest) .

Internet mam 8 mb i na stronie gdzie sprawdzam szybkość pokazuje mi pinig 30 maks i prędkość pobierania 8 mb

ale w grze mam pingi od 60 do 120 ( czasem skacze do 400-500 nie wiem dlaczego , sprawdzałem w takim momencie prędkość internetu i też był 8mb) . No i mam lagi wie ktoś może dlaczego?

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Cs go działa na integrze czy nvidi? Z fps na tym sprzęcie szału nie będzie. A jak grasz w cs go używasz kabla czy wifi?

Opublikowano

Co do internetu to podłącz kabel, a fpsy to masz może win 10? Zmień synchronizację na potrójną i później spowrotem ją wyłącz

Opublikowano

nie wiem w jakim celu wprowadzacie go w błąd.. laptop jest jaki jest i więcej fps nie będzie, nie wiem czego wy oczekujecie od laptopów? 300fps?

ping zależy od serwera na którym grasz. Speedtest sprawdza opóźnienie w stosunku do polskich serwerów, a serwery valve nie są zlokalizowane w Polsce. A, i łącze nie ma żadnego wpływu na ilość fps ;)

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Ja na swoim laptopie z prockiem Pentium B960 2x2.20, 4gb ram, integra mam 50-90fps na dust II 800x600 najniższe  

Jeszcze coś z tego laptopa można wyciągnąć.

Sprawdź temperatury procesora, dysku, grafiki programem HWMonitor i daj SSy, jeżeli się będzie przegrzewać to albo zakup podkładki chłodzącej albo wymiana pasty termoprzewodzącej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...