Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc w nauce pisania botów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam jakiegoś poradnika/osoby będącej w stanie pomóc mi w nauce pisania botów. Programowania uczę się od ~3 lat (technikum, internet) (najpierw pascal, następnie c++ i python(najkrócej ze wszystkich)), lecz z wiedzą zdobytą w ten sposób nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Liczę na jakąś pomoc. Z góry dziękuję. 

Opublikowano

Na forum trafiłem na bota do pokemon go, który sam chodził (zmieniał lokalizację) i łapał pokemony. Finalnie chciałem stworzyć coś podobnego, ale domyślam się że łączenie się z serwerem wysyłanie mu lokalizacji i sprawdzanie czy w tym miejscu znajduje się pokemon i złapanie go jest (jak na razie) poza zasięgiem moich umiejętności, więc choćby coś prostszego w tym stylu. 

Opublikowano

Musisz nauczyc sie w jaki sposob kod wysokiego poziomu kompiluej sie do asma i jak z asma odtworzyc struktury wyzszrgo poziomu. Potem po prostu grzebiesz w exekach

Opublikowano

@LostMyNick

Nauki programowania z technikum nie wliczałbym w mojej subiektywnej oceny do żadnych statystyk.

Tworzenie botów/hacków to głównie inżynieria wsteczna, nie liczę tutaj klikerów spacji. Jeśli zależy ci na czymś ciekawszym to raczej nie znajdziesz do tego żadnego konkretnego tutoriala, bo nie sprecyzowałeś czego konkretnie chcesz. Teoretycznie do reversowania wystarczy ci myślenie, znajomość podstawowych instrukcji, zasady ich działania no i debugger

@Phoenix_PL

Boty do pokemonów jak najbardziej wysyłają zapytania do serwera, przynajmniej te "clientless". Przykład api do komunikacji: https://github.com/tejado/pgoapi

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

Na początek mógłbyś poszperać coś z użyciem funkcji symulujących naciskanie klawiszy, klikanie myszki, itp :v

jw19e8.png

Opublikowano

@ MistrzMaster

Wiem, że nauka programowania w szkole to raczej średnia sprawa, ale zawsze to jakiś wstęp itp. Większość rzeczy nauczyłem się sam przy pomocy internetu, bądź pisania własnych programów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...