Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ETS 2 - czy multiplayer wymaga Steam'a?

kacper4242

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema mam takie pytanie czy euro truck simulator 2 do grania w multiplayer potrzebny jest steam ? muszę mieć grę na steam aby grać na multiplayer? czy mogę inaczej grać ? proszę o odpowiedz  bardzo chcę zagrać na multiplayer z innymi

Opublikowano

Trzeba, ale jak masz wersję pudełkową, to możesz aktywować na Steamie.

czyli jak mam kupioną  ze sklepu grę to jak aktywować przez steam? więc będę mógł grac z innymi ??

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie używaj wulgaryzmów, bo strona jest warta tylko ty nic nie potrafisz na niej zdziałać przez prawdopodobnie swoją niską inteligencję. 

T_T  :((

Kolego, jeżeli kupiłeś grę w sklepie internetowym to dostałeś klucz aktywujący do niej (eng. cd-key). Aby grać na multiplayer potrzebujesz steam'a, którego możesz pobrać z oficjalnej strony store.steampowered.com. Gdy już go zainstalujesz na swoim komputerze, załóż konto lub zaloguj się na swoje istniejące (jeżeli takowe posiadałeś). Gdy klient (czyli okno steam'a, program) Ci się włączy, będziesz miał gdzieś opcję (już nie pamiętam dokładnie gdzie) taką, która umożliwia ci aktywację gry. Będziesz musiał trochę poszperać.. Gdy znajdziesz to po prostu kliknij, steruj się instrukcjami i wpisz tam swój klucz aktywujący, jeżeli Cię o to poproszą. Brawo.. masz już grę na steam'ie. Jest to banalnie proste. Teraz wejdź na stronę http://truckersmp.com/index.php/en_US i się zarejestruj, aczkolwiek jednak zanim to zrobisz musisz powiązać swoje konto steam z truckersmp:

kMMfN0z.png 

Gdy już połączysz swoje konto steam, przekieruje Cię na stronę z wypełnianiem swoich danych. Następnie zostaniesz poproszony o potwierdzenie swojego adresu e-mail, więc będziesz musiał sprawdzić swoją skrzynkę (pamiętaj, że wiadomość może też ukrywać się w spamie). Po kliknięciu specjalnego przycisku w wiadomości e-mail, twoje konto zostanie potwierdzone i zostaniesz zarejestrowany. Potem przechodzisz na stronę główną Truckers MP i klikasz button Download latest version, po czym pojawi się zakładka download i będziesz musiał wybrać klienta po lewej stronie "GameClient". Gdy już pobierzesz archiwum, musisz wyodrębnić plik instalacyjny za pomocą Winrar'a lub 7Zip. Gdy otworzysz instalkę, posłuż się instrukcjami i dojdź do instalacji, przy wyborze program zapyta Cię także o pliki, które chcesz zainstalować, więc wybierz Multiplayer i najlepiej też WinterMod który jest modem na zimę. Po zainstalowaniu moda odpal grę za pomocą ikony z pulpitu o nazwie "Play Euro Truck Simulator 2 Multiplayer". Gdy już uruchomisz MP, zaloguj się za pomocą danych, których użyłeś podczas rejestracji na Truckers MP, a następnie wybierz serwer, na którym chcesz sobie zagrać. Brawo, doszedłeś do końca, mam nadzieję, że Ci się udało.. życzę miłej gry. ;p 

#LenovoLegion Team

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...