Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

KV-1 i kilka pytan

Variance

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć kupiłem ten czołg dziś i chce na razie na nim zostać ale nie wiem jakie działo i inne dodatki są najlepsze poradzi ktos?

chodzi mi jakie jest najlepsze dzialo ,wieża i reszta + mając załogę 75% jak ją szybko wy expic do 100% a moze i 110%? + jeśli chciał bym isc dalej w czolgi to na jaką droge się zdecydować (od razu mówię że lubię jak czołg ma duzo hp pancerza i dmg)

kv-2 

kv-1s

t-150

+pozdrawiam wg grałem na tierach 3-4 dobierało mi tiery 5 gram na tierach 5 dobiera mi tiery 7 :) 

Opublikowano

Dla nowego gracza najlepszym wyjściem jest 85mm. Alternatywą może być 122mm, jednak ona wymaga ogarnięcia mechaniki gry, mocisków HE i/lub HEAT, które kosztują sporo.

Jak szybko wyszkolić załogę? Grać dużo i dobrze. Innej metody nie ma, ewentualnie polowanie na jakieś misje z bonusem expa dla załogi.

KV-2 prowadzi do artylerii i sam w sobie jest bardziej troll-fun tankiem.

KV-1s prowadzi do IS-7, a T-150 do IS-4. Obie linie są ok, jednak dla newbie lepszym rozwiązaniem jest IS-7. IS-3, czyli 8 tier z tej linii dobrze spisuje się na wszystkich turniejówkach, CW, drużynówkach itp.

IS-7 jest prostym czołgiem z magicznym pancerzem i jego linię polecałbym robić. Dobra do nauki gry. 

Opublikowano

Polecam działo 85 mm i zamontować dosyłacz daje on o 10% szybsze ładowanie.

Najlepszą wieże czyli KV-1 ChTZ mod. 1942

Silnik V-2K

Zawieszenie KV-1 mod. 1941

Radio 10RK

Co do wyexpienia to odpal sobie rezerwy jesli je masz (na doświadczenie załogi) rezerwy mozesz tez kupywać za gold'a i graj dobrze.

Co potem to albo KV 2 on ma dobry dmg ale pancerz różnie i tez prowadzi do art, arty nie mają pancerza ale maja dobre działa. Albo T-150 ponieważ strzela po 300 ale ma bardzo dobry pancerz i prowadzi do is-4 a is-4 jest bardzo dobry ma fajny pancerz.

Ja polecam baedziej t-150

Opublikowano

Ja grałem nim na 85 mm i sobie chwalę. Dobry balans: dmg/reload. Co do expienia to z czystym sercem polecam T-150, piękny czołg. Dobry pancerz, dmg i niezła mobilność. c;

Lubisz Serie A? Napisz do mnie na PW! 

Opublikowano

Silnik V-2K

Radio 10RK

Co do wyexpienia to odpal sobie rezerwy jesli je masz (na doświadczenie załogi) rezerwy mozesz tez kupywać za gold'a i graj dobrze.

Co potem to albo KV 2 on ma dobry dmg ale pancerz różnie i tez prowadzi do art, arty nie mają pancerza ale maja dobre działa. Albo T-150 ponieważ strzela po 300 ale ma bardzo dobry pancerz i prowadzi do is-4 a is-4 jest bardzo dobry ma fajny pancerz.

Nie ma co pakować się w arty na początku gry w WoT'a. Zupełnie inna mechanika, zupełnie nie podobna do żadnej innej klasy. 

Opublikowano

Ja ci polecam działo 85mm.

Co do dalszego rozwoju to polecam zrobić kv1s i cisnąć ta linię do is3. Sam zacząłem od kv1 i zamiast iść tak jak napisałem to wziąłem się za linię przez t-150 do is4. Czołgi w tej linii były dobre i bardzo twarde ale dopiero jak je wymaxowałem. Możesz mi wierzyć, że expienie kv4 i st1 jest koszmarne, bo stockowe działa są naprawdę słabe, a do tych najlepszy jest długa droga przez gąski, wieże i inne działa.

Opublikowano

Silnik V-2K

Radio 10RK

Nie ma co pakować się w arty na początku gry w WoT'a. Zupełnie inna mechanika, zupełnie nie podobna do żadnej innej klasy. 

Wiem, artą to trzeba umieć grac wiedziec jak strzelać  gdzie sie ustawić itp.

Opublikowano

Prawda jest taka, że KV-1 to jest najbardziej łopatologiczny czołg w grze. Dobrze, że został podzielony na KV-1 i KV-2, bo za czasów, kiedy był to jeden czołg w drzewku była masakra. Dobre losowanie i samemu wygrywało się bitwę. 
Wracając jednak do tematu: Po prostu graj. KV-1 będzie dawał Ci tyle frajdy i tak szybko nauczysz się na nim grać ht, że szok. Wybadaj sobie wszystko, co tylko dla tego czołgu możliwe, łącznie z pojazdami. I zobaczysz, jaki progres w grze zaliczysz. ;)

Opublikowano

Silnik V-2K

Radio 10RK

Wiem, artą to trzeba umieć grac wiedziec jak strzelać  gdzie sie ustawić itp.

Ja bym prędzej powiedział, że czekać 40 sekund na przeładowanie, a potem liczyć, że się trafi, jednak w obu teoriach jest trochę prawdy. 

Opublikowano

Graj kv1 a po chwili będziesz miał wszystko wybadane ( moduły jak i czołgi ).

Co do dalszego wyboru to:

Z VI, na twierdzę nadaje się bardziej T150

Z VIII to wiadomo że is3

Z X to różnie. Jak grałem u siebie to co prawda każdy brał co miał ale zazwyczaj rozstawiający chciał is4, lepszy pancerz, więcej wytrzyma itp itd.

Mówi się że linia do IS7 na początek jest najlepsza, powiem Ci szczerze gdybym mógł znowu wybrać to brał bym linię do IS4, lepiej mi się nimi gra. Oczywiście wynika to z tego że:

Pierwszą moją linią były medy brytoli

IS7 gram jak heavikiem, z tego co mi w klanach mówili to lepiej grać nim jak med ( zobaczy się ).

Poprostu teraz wiem że jak zrobię sidescrap to nikt mnie nie przebije.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wszystko zależy od Twojego sposobu gry. Jeżeli lubisz zadawać dużo obrażeń i nie przeszkadza Ci długi czas ładowania oraz praktycznie brak opancerzenia na czołgu to możesz wybrać KV-2 z tzw. Trollem. Natomiast ja Ci polecam drzewko z KV-1S, gdyż czołgi potem są niesamowite. Czołg, który będziesz mieć nieco później, a mianowicie IS-3 przyda Ci się również w klanie na twierdze i CW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...