Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Lux

Ni0sz3K

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie odnośnie lux,zagrałem nią kilkanaście gier i nasuwa mi się pytanie co do buildu, a mianowicie zmory licza. Mógłby mi ktoś wytłumaczyć dlaczego ten item nie jest grany na lux ? Daje sporo ap,many,ms i ta jego pasywka z lux powinna dobrze działać. A jeszcze co do combo żeby było ono skuteczne i dynamiczne robić je q+aa+e+R i ew dołożyć aa?

Opublikowano

Nie opłaca się na niej używać aa, bo i tak w late game, zabija na q+e+r, więc aa nic nie zmienią 

Opublikowano

Nie opłaca się na niej używać aa

Nie opłaca się? Late game, nie każdego zdejmiesz na q+e+r+e a autoatak często pomoże dokończyć. Ogólnie wygrałem lux ponad 200 gier rankingowych i zawsze moim  wręcz core itemem jest właśnie lich bane, budowany w kolejności: echo, buty, lich/morello, morello/lich, rabadon, void. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

SkullCandy:)

Opublikowano

Nie opłaca się? Late game, nie każdego zdejmiesz na q+e+r+e a autoatak często pomoże dokończyć. Ogólnie wygrałem lux ponad 200 gier rankingowych i zawsze moim  wręcz core itemem jest właśnie lich bane, budowany w kolejności: echo, buty, lich/morello, morello/lich, rabadon, void. Pozdrawiam.

Źle to powiedziałem, aa, opłaca się tylko używać jak się ma skille na cd

Opublikowano

Na low elo możesz sobie zagrać lich bane, ale w late i tak rola lux jest dosyć inna wiadomo zawsze aa na propsie, ale teraz są godniejsze przedmioty, które są godne wzięcia pod uwagę... chociażby taka maska... więcej daje niż taki lichbane daje sporo ap hp pene i % na tank'ów fakt rozkładająca się w czasie, ale z e lux działa bardzo dobrze. Lich bane grało się w s3... i wcześniejszych sezonach

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

Na low elo możesz sobie zagrać lich bane, ale w late i tak rola lux jest dosyć inna wiadomo zawsze aa na propsie, ale teraz są godniejsze przedmioty, które są godne wzięcia pod uwagę... chociażby taka maska... więcej daje niż taki lichbane daje sporo ap hp pene i % na tank'ów fakt rozkładająca się w czasie, ale z e lux działa bardzo dobrze. Lich bane grało się w s3... i wcześniejszych sezonach

Platyna 3 low elo, pozdro. :D grzechem jest budować maske na lux, marnotrastwo golda. Zadaniem lux jest zrobić duży DMG magiczny a nie procentowy. A tankami zazwyczaj zajmuje się kto inny z teamu. Ty w teamfightach nie wpierdalasz się jako pierwszy tylko stoisz z tyłu i robisz dmg. A wracając do lich bane'a. Jak się wpieprzy na Ciebie taki rengar z krzaków to wtedy się lich bane przyda ( najczęściej na jednego nie marnujesz full combo tylko robisz q+e+aa+e+aa i nie ma klienta )

Pozdrawiam

SkullCandy:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...