Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Connection Lost przy próbie edycji kanału oraz dłuższej wiadomośći

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio próbując edytować jakikolwiek kanał na TeamSpeak'u i wstawić do niego dłuższy tekst z użyciem BBCode(pogrubienie + obrazek) i próbie zaakceptowania wywalało po chwili Connection Lost a kanał nie został zedytowany.Nie tylko mi jednemu tak się dzieje, użytkownicy próbując wklejać podobne treści mają to samo.Jest to dziwne z uwagi, iż normalnie ten sam tekst wklejałem wcześniej do innych kanałów i było to samo.

Dodam, że po napisaniu na chacie dłuższej wiadomości( na linijke/dwie ) i wklejeniu linka również wyrzuca z serwera.

Zgłupiałem, nie mam zielonego pojęcia o co chodzi.Z dnia na dzień takie coś się stało.Dodam, że ta sama wiadomość na innym TS'ie jest akceptowana tzn. wysyła się na czacie tudzież pojawia się w Description kanału, a tutaj nie działa.

TeamSpeak postawiony jest na hostingu u NetSpeak'a w ofercie na sloty.

Nic nie było edytowane i stało się to z dnia na dzień, mimo ze wszystko wcześniej działało.

Ktoś? Coś? Jakieś pomysły?

Opublikowano

Są to skutki crashowania serwera.

Tzn? Nie za bardzo ostatnio w temacie z tym jestem.

Ludzie skarżyli mi się na ten problem ale nie wiem ja go rozwiązać.

Łap fixa: http://www.mpcforum.pl/topic/1568622-fix-crashfix-%C5%82atka-3013/#entry13244671

Serwer stoi na hostingu NetSpeak i nie da rady tego fixa wykonać, poza tym mam wersje 3.0.12.4.I TeamSpeak nie został scrashowany, ani zrestartowany od ponad 50 dni.

Opublikowano

Mam dokładnie to samo TeamSpeak stoi ale jak chce zrobić kanał to mnie droopa a innych ludzi na tej samej randze co ja nie... 

Opublikowano

Mam dokładnie to samo TeamSpeak stoi ale jak chce zrobić kanał to mnie droopa a innych ludzi na tej samej randze co ja nie... 

Tylko, że u mnie kanał można założyć normalnie, tylko dopiero przy próbie edycji, po założeniu kanału, jak wkleje jakieś dłuższe description z bbcode to wywala, nie sprawdzałem bez BBCodu, ale podejrzewam że bedzie to samo. Innych użytkowników na takich samych rangach również wywala.

Opublikowano

@Stasio132 @MM55 @Mareczin 
Możliwe że to wina clienta tak myśle bo się właśnie z tym spotkałem w moim przypadku reinstalacja pomogła. Spróbujcie też ja 64bit zainstalowałem na obecną chwilę działa. 

Chcesz zautomatyzować serwer a nie umiesz lub nie daje rady twoja maszyna ? 

Zobacz http://www.mpcforum.pl/topic/1583551-boty-serwerowe-pod-serwer-ts/

Opublikowano

@Stasio132 @MM55 @Mareczin 

Możliwe że to wina clienta tak myśle bo się właśnie z tym spotkałem w moim przypadku reinstalacja pomogła. Spróbujcie też ja 64bit zainstalowałem na obecną chwilę działa. 

To by wyjaśniało takie coś tylko u mnie i na innych serwerach byłoby to samo.

Ewidentnie wina leży po stronie serwera, tylko nwm czy po stronie Net-Speak, czy po mojej.

Co do reinstalacji Clienta, robiłem nawet downgrade'y do starszych wersji i nadal to samo, także to odpada.

Opublikowano

Co do tych wiadomości co wywala to nie problem z baza danych ani wersja serwera gdyż sprawdzałem

na kopi nawet ze stycznia na wersji 3.0.11.4 i 3.0.12.4 i też problem był sprawdzałem na paru serwerach i to samo  jeżeli przesyła się linki o długości >= 188 znaków, wywala :).  Np. wpis: http://google.pl/asssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

Usuń potem z niego jeden znak (187 znaków) i wtedy link przejdzie

Opublikowano

dobrze mówisz właśnie to chciałem napisać zapomniałem że technik mój dodawał do iptalbes antycrash i szukałem w czym problem  a problem jest na większości serwerów gdyż nie chcą nowe wersji wgrywać bo ts latają jedną dziurę robią parę innych

Pozdro.

Opublikowano

w IP Tables została edytowana regułka która była dostępna na r4**.*** przez dłuższy czas - sami wydali crashera, a potem dawali fixy jak sie zaczaili jak się dzieci bawią tą nową zabawką.

wyglądało to następująco : 

-A INPUT -p udp -m udp -j DROP --match length --length 300:350

chodz wiem że inne metody tez istniały - jak widac rozwiązanie to żadne a jedynie tymczasowe rozwiązanie.

Sam to miałem u siebie na serwerze ustawione i fajnie było patrzeć czasami jak ludzi wywalało jak ktoś nie był świadom co dokładnie się dzieje.

Nie sprawdzałem, ale podobno juz od wersji 3.0.13.1 problem został zażegnany.

Pozdrawiam

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...