Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Nowe Wierzchowce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

na forum jest temat o wierzchowcach:

Starałem sie wszystko zrobić dokładnie ,ale niedziała to poprawnie według wskazówek podanych w tamtym temacie.

Prosze o intrukcje od początku do końca oraz o kompletne pliki ktore trzeba wgrać do NPC (najlepiej niech piszą osoby którym to działa ) i i plik npcpack.xml do spakowania tego pliku ( bo sam zrobilem sobie ten plik do pakowania ,ale niewiem czy dobrze to robi . )

lub

jeśli można prosić o gotowy plik NPC z działającymi wierzchowcami.

Za pomoc daje +

Opublikowano

@up.... Tak ale raczej tylko "pomniki" czyli będą stały w miejscu na "paradę" wątpię by ktoś to poprawnie zrobił...

Nie będę się rozpisywał ale ten kto zajmuje się bardziej grą wie o co chodzi i w czym tkwi problem ;)

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

Zgadzam się z Bambus3k™ , wgrałem to jak należy i widzę , coś jak wierzchowiec nowy (bo małe) ale tak jakby niewidoczne ... to znaczy że nie ma textury.

Opublikowano

Tamten poradnik to dzieło super mistrza który odnalazł tajemncize pliki patch2 i rozpakował je normalnie. Wymyślił sobie że wpieprzy ej do NPC i bedzie działało. I twierdzi że działa! Na razie nic z tych wierzchowców , temat do zamknięcia.

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

Opublikowano

nie ma modelów *.gr2

więc nie może działać... Metin2PL się wycwaniaczył i jakoś to połączył z modelami innych zwierząt i pododawał swoje animacje po całym pack więc nie wiadomo gdzie dokładnie co siedzi...

307681428489538142351.png

Metin2 Balmora Staff

Opublikowano

albo zróbcie tak jak jest z koniem tylko podłożyć jakąś inną teksturę

Jeżeli komuś pomogłem to proszę o plusa:)

Opublikowano

bambusek w npclist.txt dodajesz linijke boar co odpowiada jak share data w plikach nie prowadzi tylko do 1 lokacji tylko to wszystkich powiązanych tzn.

folder np. boar jest to np folder dzika ktory jest w x:/pack/boar a tekstura i pliki animacji w x:/nowe_konie/boar i to odpowiada jako ze pobiera tekstury itp z x:/nowe_konie/boar i model z x:/pack/boar kapujesz ? wiec to dziala tylko trzeba umiec w mysql ustawic bo mi zawsze jak go chce ustawic w mysql jebie sie caly serw nie tylko mysql

29105455.jpg
Opublikowano

Hm, wszystkie modele są w patch2 na 100%, one są zaszyfrowane :F jak rozpakowałem file archiver to pliki .gr2 maja "type" na "3" ;O

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...