Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno Monitora (mało wymagający)

proboszczu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem posiadaczem jakiegoś gówna (czyt. flatron l1718S), pech jest bo z niego muszę korzystać, gram bardzo często w CS:GO i jakieś inne gry, filmów nie oglądam na nim. Wiem że ten monitor to syf.

Budżet jest niski, bo chciałbym coś znaleźć do 300, 350 złotych, nie zależy mi na 144hz 4k omg.

Wydaje mi się, że w gre wchodzą tylko używki na takim budżeciei pasuje mi to - ale też bym się chciał dowiedzieć czy różnica nowego od używanego jest jakaś duża. I czy wogóle opłaca mi się z większego gówna przenosić na mniejsze, czy będe czuć różnicę.

(znam typa co ma na sprzedać benq v920 w dobrym stanie za 250, czy bedzie duzo lepszy od tego monitora co mam teraz?)

Prosze o pomoc :D

Opublikowano

no nie wiem czy do cs lepiej wziąć monitor z matrycą tn... Owszem, podany przez producenta czas reakcji będzie niższy, ale należy pamiętać, że jest to głównie marketing i rzeczywiste czasy reakcji będą dużo wyższe... z resztą i tak w monitorach 60hz ma to małe znaczenie, gdy jedna klatka wyświetlana jest 17ms :v Przeciętny gracz cs go nie zauważy różnicy w tym aspekcie, w kolorach już tak, co jest na plus przy matrycy ips. No, chyba że zależy ci na tym zależy, ale sam pisałeś, że nie interesują Ciebie monitory 144hz

Także moja propozycja - weź monitor na ips

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Różnica będzie taka, że jeżeli będziesz grał w tego CS`a na 1920x1080, to będziesz miał lepsze pole widzenia/popisu. Dużo streamerów gra na monitorach FullHD na rozdzielczości 1024x758, ponieważ modele postaci robią się szersze i można je łatwiej trafić.

Sam niedawno miałem monitor Flatron L1919S, który także ma 1280x1024 i 60Hz i ostatnio zakupiłem używany monitor od Philipsa w rozdzielczości 1680x1050 w cenie 100zł. Nie marudzę, nawet zachwalam. W porównaniu z tamtym Flatronem, to ten Philips to piękność.

Opublikowano

Ja mam 1440x900, a i tak gram na rozdzielczości 1024x768 4:3, gdyż modele są większe, jak wyżej wymieniono.

Ja widzę różnicę między VGA a DVI, cyfrowy obraz jest moim zdaniem znacznie lepszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...