Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Krytyczne obrażenia

liveboxtosyf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, grałem z 5 late temu w metina i teraz grając na pewnym serwerze mam małe luki w teorii. 

Jak to było z tymi procentami Krytycznego i powiedzmy Przeszywki ? Czy 100 % to maksymalny potencjał tego bonusu ? Na logikę 100 % powinien być maksymalna wartoscia tego bonu ale coś gdzieś tam w głowie mi śmiga, że czym więcej tego krytyka tym większy dmg. Próbowałem szukać jakiegoś tematu na google ale każdy był z zapytaniem czemu 100 % nie aktywuje się za kazdym razem tylko co 2/3 skill.

Tak więc moje pytanie w skrócie -
1.Czy np 500 % bije więcej niż 100 % ? 
2.Czy np 500 % daję większą szansę od 100 % ? 
3, Czy krytyk z eq sumuję się z roskami i innymi odpałami ?
4. Był jakiś bug z zmianą broni i tarczą, prosiłbym o przypomnienie. 

Byłbym mega wdzięczny bo jak wyżej pisałem trochę mam luki a mam już wymaksowaną postać i nie wiem czy wkladać KD śmierci do broni. Pozdrawiam

"Nie gubię szacunku, bo nikogo nie udaję
I na czubku kutasa mam co mówi frajer"

Opublikowano

Czyli większy % krytycznego nie zwieksza obrazen tylko szanse na jego trafienie ? i tak czy siak jest tylko 50 % na skille w pvp. Jesli chodiz o przeszywke to jest ta sama zasada ?

Opublikowano

Czyli większy % krytycznego nie zwieksza obrazen tylko szanse na jego trafienie ? i tak czy siak jest tylko 50 % na skille w pvp. Jesli chodiz o przeszywke to jest ta sama zasada ?

Nie pamiętam, ale nigdy nie osiągniesz 100% wartości tych bonusów w pvp, szycie w pvm też chyba się nie da mieć 100% 

Opublikowano

100% krytyka oraz 100% przeszywki, będzie za każdym razem działać na hitach, natomiast na skilach masz 50% szans przy 100% danych bonusów, nie wiem jak z większymi wartościami, czy przy np 200% kryta będzie 100% na skile.

Opublikowano

Okej z tą szanszą na zadanie zrozumialem dziena wielka, pytanie tylko czy 300 % zadaje wieksze obrazenia od np 100 % ? 

Pytanie dodatkowe, jakie były perf bony do zbroji na klasowke  ? 2 abs/wartosc ataku/hp i ? lepiej zaklecia czy unik ? (nie ma odpo na magie na tym serwie)

Opublikowano

Okej z tą szanszą na zadanie zrozumialem dziena wielka, pytanie tylko czy 300 % zadaje wieksze obrazenia od np 100 % ? 

Pytanie dodatkowe, jakie były perf bony do zbroji na klasowke  ? 2 abs/wartosc ataku/hp i ? lepiej zaklecia czy unik ? (nie ma odpo na magie na tym serwie)

Nie. Szansa na krytyczne uderzenie, oznacza ze DMG bedzie 2x wiekszy.

Jesli bijesz po 100 i masz 1% na krytyka, to raz na sto hitów (w teorii) jebniesz za 200.

Jeśli bijesz po 100 i masz 50% na kryta, to co drugie uderzenie (w teorii) bedzie za 200.

Jeśli bijesz po 500 i masz 100% na kryta, to każde uderzenie (w moba) będzie za 1000. 

Na drugie pytanie nie odpowiem, bo nie wiem dla jakiej klasy. 

Edit: Znalazłem coś takiego, chyba się przyda.

http://www.mpcforum.pl/topic/562313-tut-krtko-o-krytyku-i-przeszywce-odpowied-na-pytanie-co-lepsze/#entry4025383

Cofam to, c*****y poradnik xD

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zależy kim grasz i ma kogo robisz te klasówki. Ale powidzmy ze grasz szamanem to wygląda to tak że hp+abs na miecze+2reka+szybkosc zaklecia i % do pz aczkolwiek bon ten wkładaj gdy grasz postacią która w pvp używa głownie hitów ponieważ ten bon nie działa na skille.

*Nieregulaminowa sygnatura

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...