Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer bez internetu i hamachi?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem nowy na forum i mam pytanie

ostatnio szukałem sposobu na założenie serwera,który będzie działał bez neta

próbowałem użyć hamachi i VirtualBox Host-only i niby wszystko OK ale Client nie chciał łączyć się z serwerem(ciągle pisało "zostaniesz połączony z serwerem...") Zapewne chodzi o to że mam za słaby sprzęt...

a więc moje pytanie to:

czy da się zrobić działający serwer bez Hamachi i bez neta?A jeśli się da to proszę o instrukcję

wydaje mi się że na Lokalu (127.0.0.1) dało by radę ale nie wiem jak to zrobić,widziałem że na plikach serwerowych pod Windows  da się zrobić na lokalu,ale nie udało mi się znaleźć owych plików :<

mam pliki serwerowe by rain i bytakiniesmialy  i próbowałem używać VPC jak i Vbox'a

link do filmu na którym ktoś pokazuje jak zrobić serwer na windowsie właśnie na lokalu:

https://www.youtube.com/watch?v=ZuOEz96ePt4

za wszelaką pomoc będę wdzięczny

EDIT:zapomniałem dodać że chodzi mi o serwer OSS tylko dla mnie

Opublikowano

niestety przyjacielu musisz znalesc swiezy poradnik lub poszukac w google tych programów ja ci wiele juz nie pomoge facet wszystko wyjasnia co i jak

sfsdf.png

Opublikowano

niestety przyjacielu musisz znalesc swiezy poradnik lub poszukac w google tych programów ja ci wiele juz nie pomoge facet wszystko wyjasnia co i jak

ta gdybyś nauczył się czytać wszystko byś ogarnął że mi chodzi o sposób na virtualce a nie na Windowsie,bo na filmie jest przedstawione tylko jak zrobić na Windowsie...a plików na windowsa dawno niema,więc jedyne co mi zostaje to znaleźć sposób na virtualkę

Opublikowano

Karta loopback(poszukaj jak sie instaluje), reszta jak z hamachi(A IP ktore ustawisz w loopback). 

Prace nad pierwszym, solowym serwerem rozpoczete zostana dnia ------ :

- Kompletowanie pomysłu - 71%

- Serwer : * Strona clienta - 2% * Strona serwera - 5%

- Strona - 0%

- Forum - 0%

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...