Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Schudnąć?

SirSligo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie !
Zwracam się do was z nietypowym pytaniem jak dla 17 latka ;v
Otóż gdy mogłem uprawiać sport i byłem w dobrej kondycji miałem dobrą wagę, wręcz idealną. Mam 184 cm wzrostu i warzyłem 80 kg. Lecz od dłuższego czasu a dokładnie od grudnia - nie mogę uprawiać sportu z powodu kontuzji kolana ( Operacja, szykuje się kolejna a mianowicie rekonstrukcja ACL) i z tego powodu przytyłem około 10 kg ( tak zaniedbałem się). Aktualnie przeszkadza mi to moje brzuszysko i chciałbym się dowiedzieć jak mogę trochę schudnąć, nie używając nóg? ( Moge truchtać, ale jak raz przetruchtałem godzinę to kolano dawało o sobie nieźle znać). Przydałoby się schudnąć z jakieś 5 kg a nawet więcej :/

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Możesz iść na siłownie i dobrać sobie trenera, który ułoży Ci zestaw odpowiednich ćwiczeń (najlepiej ze specjalizacją fizjoterapeuty). Tutaj na forum niektórzy zaczną Ci wciskać różne kity, a jeżeli masz problem z kolanem, to odpowiednią osobą będzie specjalista, a nie zapaleniec ćwiczeń hardcore.

Opublikowano

Przede wszystkim dieta. Wbrew pozorom nie wystarczy aktywność fizyczna. Możesz siedzieć godzinami na siłowni, ale jak będziesz źle się odżywiał, i tak nic z tego nie będzie. Biorąc pod uwagę to, że nie jesteś przyzwyczajony do wysiłku, możesz zacząć od długich spacerów, roweru. Kiedy uda Ci się zgubić powiedzmy te 2-5kg, wtedy załatw sobie trenera osobistego na siłowni i wałkuj dalej. Nie zapomnij, że przed całym procederem powinno się skonsultować z lekarzem, tak dla pewności. I powodzenia, trzymam kciuki :-)

Qui est le prochain?

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...