Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak grać lepiej?

xavierxcreper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam... Dzisiaj sobie zaaktualizowalem lola i po roku (nawet nie- z 9 miesiecy) zagralem na koncie 7lvl. Wybralem Garena,,

Razem z ziomkiem z postacia master yi czy jakos tak bylismy na TOP- gdzie w przeciwnej druzynie byla jinx. No i jako iz nie moglismy dac sobie rady z JINX bylem wyzywany przez niego, ze jestem feederem, idiota- po **uj gram. Typowa polska cebula..

No OK napisałem o tym meczyku, ale mam pytanie...

Co robic, aby lepiej grac? Stosowalem sie do buildu, ktory znalazlem na necie (juz nie pamietam jaki to byl).. Jestem poczatkujacy (zawsze bylem, bo przed przerwa tez dobrze nie gralem)

Nie chce grac na botach, bo gra na botach, a z prawdziwymi graczami to co innego.

Z gory sorry, ze tak chaotycznie napisalem, ale jestem poddenerwowany przez tego kolesia

//

Opublikowano

Oglądaj streamy, tam dowiesz się jak się poruszać po mapie, co robić w jakiej fazie gry, czym grać, co budować, jak robić combo championami, gdzie stawiać wardy. Buildy bierz tylko ze stronki probuilds, a przede wszystkim po prostu graj. Popróbuj sobie różnych linii, bo może będziesz dobrym junglerem, albo adc, a grając topa średnio Ci wychodzi.

Opublikowano

Poglądaj poradniki nervariena, są w sam raz dla nowych graczy, graj każdą postacią z rotacji oraz zwracaj uwage na jej spelle, żeby je pamiętać oraz cooldowny. Odpal sobie custom game i poćwicz dobijanie minionów, jeśli ktoś cie denerwuje poprostu zmutuj go. Z biegem czasu będziesz nabierać doświadczenia i gromadzić wiedze w głowie co uczyni cię lepszym graczem ;p.

streamów ci nie polecam ponieważ są na żywo i możesz nie ogarnąc + na streamach nikt nie tłumaczy ludziom, którzy dopiero zaczęli, na poradniku możesz sobie zawsze cofnac czas jak czegos nie skumales.

Specjalista
Opublikowano

Poradniki i streamki, nie jakiś atencjuszy tylko jednak dobrych graczy, stronka do buildów, masterek, probuilds.

Opublikowano

Oglądaj streamy, tam dowiesz się jak się poruszać po mapie, co robić w jakiej fazie gry, czym grać, co budować, jak robić combo championami, gdzie stawiać wardy. Buildy bierz tylko ze stronki probuilds, a przede wszystkim po prostu graj. Popróbuj sobie różnych linii, bo może będziesz dobrym junglerem, albo adc, a grając topa średnio Ci wychodzi.

zagralem przed chwila drugi raz i tym razem dravenem z rotacji na topie razem ze spoko kolesiem JINX. Ogolnie team fajny, co nie zdarza się zbyt często. A staty no wydaje mi sie ze jak na mnie dobre: 6/4/9 (dotychczas chyba moje najlepsze statystyki :)) ) choć mogło być lepiej, ale trzymałem się tego, aby nie iść zbytnio do przodu.

OK dzieki za Wasze porady :).. Czekam na nastepne. ;), a tym czasem idę grać jakas inna postacia.

//

Opublikowano

Możesz wybrać jakiegoś ADC typu Varus, Tristana ( http://www.mpcforum.pl/topic/1402483-darmowe-fanty-do-league-of-legends/#entry11903587 ) ,zrobić build z Lodowym Młotem i Czarnym Tasakiem wejść na linie i kite'ować melee championa z enemy teamu (dzięki Lodowemu Młotowi będzie wolniej biegał a dzięki Czarnemu Tasakowi Ty będziesz biegał szybciej).

Opublikowano

Najlepsze buildy są na champion.gg co nie zmienia faktu ze lepiej budować się sytuacyjnie. Jeśli chcesz grać lepiej to poprostu graj i graj, musisz poznać mechanike postaci i jej możliwości

graphic.png
Opublikowano

Trzeba po prostu grać. Masz 7 lvl :D Nawet jak wbijesz 30 to i tak będziesz "początkującym noobkiem" Doświadczenie idzie z czasem. Graj i graj a w końcu się nauczysz xD

Opublikowano

Trzeba po prostu grać. Masz 7 lvl :D Nawet jak wbijesz 30 to i tak będziesz "początkującym noobkiem" Doświadczenie idzie z czasem. Graj i graj a w końcu się nauczysz xD

probuje probuje... Ale 10 lvl i lepiej wcle nie jest :D... Grałem dzisiaj Tristaną (3/11 albo 3/12 mialem w ostatnim meczu) przez meepo- yi i jakas jeszcze postac mnie atakuja, a on stoi w krzaczku i nie pomaga- przez co przegralismy mecz (yi na koniec jakies 35 fragow mial. Na dodatek Garen byl nieogarem- wysuwal sie ostro do przodu i feedowal przeciwnikow, a frizz jedyne co robil to wyzywal innych na czacie w tym mnie :D)... Spolecznosc LOLa to według mnie jeszcze gorsze dziadostwo niż w grach takich jak Minecraft czy CS...

Słabo gram praktycznie każdą postacią. Nie wiem jak grać postaciami ADC-(czytam i oglądam poradniki, ale używane jest tam takie słownictwo [skróty itp], że nie rozumiem...)

Supportem nie próbowałem, bo z tego by była klapa.

Grałem sporo dravenem, bo chcę się nauczyć nim grać. Teraz sobie zbieram te monety czy co to jest (nie riot pointsy tylko te drugie) na GankPlanka. Z tego, co pamiętam  dobrze grało mi się tą postacią (to już przed moją kilkumiesięczną przerwą) i chcialbym sobie ją kupić :D.

No coz- czasami sie trafia na taka druzyne, gdzie nikt sobie nie pomaga i to może zadecydować jaki będzie wynik meczu... Akurat kilka meczy pod rząd (chyba 2 lub 3) trafiłem na team-mate'ów, którzy jedyne co robili to wyzywali i się obrażali (wychodzili z meczu itp)

No cóż trzeba próbować dalej...

P.s. Szukam "kumpli" do grania; również początkujących takich jak ja. Mój poziom: 10

Chętni na PW

//

Opublikowano

Masz 7 lvl? Miej wbite na te wyzywania. Jak już przed chwilą wspomniałem masz 7 lvl i jesteś początkujący, więc ciesz się grą, ucz się jej, narazie jej podstawowych zasad. Martwił się będziesz na 30lvl'u na grach rankingowych, gdy zaczną cię wyzywać.

Opublikowano

chcesz grać lepiej to uzywaj mozgu jesli grasz garenem na adc to wiadomo nie podchodzisz do typa bo cie obije z calego hp xD , najlepiej skup sie caly czas na farmie 

Opublikowano

chcesz grać lepiej to uzywaj mozgu jesli grasz garenem na adc to wiadomo nie podchodzisz do typa bo cie obije z calego hp xD , najlepiej skup sie caly czas na farmie

Nie gralem garenem. Garen to byl gracz z mojego teamu, a nie ja. NIe gram garenem.

iksde 5x meczow z rzedu przegranych- toksyczne teamy (4 bot 1 top wtf)

//

Opublikowano

tego można się spodziewać po 10 lvlach :)

Oglądaj dużo streamerów, takich jak imaqtpie, nightblue3, nervarien, wiele od nich możesz się nauczyć bo mówią ci co robią i czemu to robią podczas gry, tak szybko załapiesz o co chodzi.

Pozostaje ci jedynie grać, grać i grać. Nie próbuj wbić jak najszybciej 30 żeby iść na rankedy bo ci to nie wyjdzie. Graj by nabierać doświadczenia, analizuj to co zrobiłeś źle gdy zginiesz. 

Tak staniesz się lepszy ~ ucząć się na własnych błędach i grając godzinami.

harley.png

Opublikowano

1.Nie ogladaj polskiej pajacerki na twitchu (kubon, akwarel, overpow i cala reszta oprocz tabasko)
2.Ogladaj twitch.tv/muczaczoslive
3.Czytaj poradniki, nie ogladaj.
4.Przedmioty buduj 3-PODSTAWOWE 2-SYTUACYJNE
5.Szukasz postaci ktora sprawia ci "przyjemnosc"!

3901014720765371511224.jpeg

Opublikowano

Poradniki nie są zbyt dobre, ponieważ żaden pro player ich nie tworzy. Za to robią goldy/platyny które myślą że potrafią grać. 

Jeśli już chcesz coś oglądać to polecam ludzi z LCS, większość z nich prowadzi kanały na yt/twitchu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...