Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klucz do aktywacji Windows kupiony na np. allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Wiem, że temat był prawdopodobnie często wyczerpywany, ale google nic nie mówi (wszedłem w kilkanaście linków, żadna z nich nie miała odpowiedzi, tylko głupie dyskusje i spekulacje), wyszukiwarka forumowa z resztą też nie, więc postanowiłem się tutaj zapytać (chociaż może to być zły dział). Pytanie jest proste, czy zakupienie klucza do Windowsa (np. 8.1) i potem użycie go na pobranym iso będzie zgodne z licencjami M$ i w pełni legalne? Czy może po prostu zapłacę za pirata i jakby co będę miał problem?

Teraz drugie pytanie - czy jest jakaś możliwość wymiany jednego klucza OEM na drugi? Za darmo lub płacąc (oczywiście chodzi mi o niższą cenę). Na przykład w jakimś sklepie lub supporcie microsoftu.

Dzięki za odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Wiem, że temat był prawdopodobnie często wyczerpywany, ale google nic nie mówi (wszedłem w kilkanaście linków, żadna z nich nie miała odpowiedzi, tylko głupie dyskusje i spekulacje), wyszukiwarka forumowa z resztą też nie, więc postanowiłem się tutaj zapytać (chociaż może to być zły dział). Pytanie jest proste, czy zakupienie klucza do Windowsa (np. 8.1) i potem użycie go na pobranym iso będzie zgodne z licencjami M$ i w pełni legalne? Czy może po prostu zapłacę za pirata i jakby co będę miał problem?

Teraz drugie pytanie - czy jest jakaś możliwość wymiany jednego klucza OEM na drugi? Za darmo lub płacąc (oczywiście chodzi mi o niższą cenę). Na przykład w jakimś sklepie lub supporcie microsoftu.

Dzięki za odpowiedzi

Zależy za ile są te klucze. Najlepiej jest kupić w sklepie typu morele. Klucze na Allegro po np. 100 złotych to są zazwyczaj licencje studenckie (mogą z nich korzystać tylko studenci) lub z komputerów typu Dell i.t.p. (które należy aktywować tylko i wyłącznie na komputerach danej marki tzn. z komputera Dell na komputer Dell). Oczywiście Janusze sprzedają te klucze, które mogą w każdej chwili przestać działać.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Ja wyżej, głownie na licencjach VLK. W każdej chwili może wygasnąć licencja i bez kontaktu z supportem administratora zajmującego się tą grupą kluczy nie ma żadnej możliwości odzyskania klucza.

Klucz nie ma problemu wymienić w supporcie Microsoftu, wystarczy posiadać dokument zakupu, dostajesz wtedy nowy klucz i naklejkę odpowiednią do wersji klucza. 

Pytania kieruj sobie sam do supportu ( na podstawie posiadanego klucza )  bo jest dziesiątki rodzajów licencji i każda podlega innym zasadom. Przy jednym typie brak całkowity wsparcia, przy innym znowu jest ale albo zapłacisz za wymianę klucza albo i nie zapłacisz.

W większości przypadków jedynymi kosztami są koszty przesyłki nośnika, licencji i stikerów wysyłanych pocztą.  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...