Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Zed - w obecnej mecie useless?

blazej2222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Kiedyś(3 sezon) dużo grałem zedem i bardzo podobała mi się ta postać.Nie grałem nim około roku- 2 lat i po powrocie do niego mam dziwne wrażenie, że jest w pewnym sensie useless. Wystarczy, że wbijając się w adc dostanie exhausta/stuna/ jakiekolwiek hard CC i zanim zdąży zadać adc obrażenia, sam zostanie zlikwidowany(nawet jeśli engaguje tank)

Co do grania na lini wciąż wydaje mi się w miarę fajną postacią ( pomijając fakt że z combo WEQ wychodzi mi najczęściej samo WE- zapomniałem jak trafiać shurikenami, bądź  przeciwnik natychmiast odejdzie w bok lub po prostu nie trafie), jednak w teamfightach jego rola moim zdaniem strasznie maleje.Opłaca mi się wracać do tej postaci i znowu ją wymainować? Czy dać sobie spokój i grać mida czymś bardziej użytecznym, jakimś malzaharem/viktorem, czymś takim?

Opublikowano

Mainowac to nie pomainujesz bo ma 40-50% ban ratio na rankedach xD. Warto nim grać jeśli nie grasz na postacie janna,lulu bo jeśli przeciwnik jest ogarniety to nic nie zrobisz :v. Laning phase ma z*******y o ile trafiasz q bo inaczej wychodzisz na - w tradach, fajnym trikiem jest cos takiego ze walisz w+ e w taki sposob zeby przeciwnik dal rade go zdogdowac i w miejsce gdzie przeciwnik dogdnie dmg z twojego e walisz shuriken, widziałem to wielokrotnie na streamie u fakera.+ jest to chyba jedyny champion na mida, który po wymasterowaniu wygra dosłownie każdy matchup.

edit: a co do głównego pytania czy jest useless w mecie to zalezy od tego jak zagrasz, ja na przestrzeni ostatnich dwóch tygodnii zagrałem nim 20 gier z czego 15 wygranych więc chyba tragedii nie ma, poziom diamond 3 na euw.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...