Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] ADC OTP

Resco.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Twitch/Kalista/Vayne. Czemu ? Ponieważ te postacie mają niesamowity carry potencjał, ale jeśli miałbym wybierać miedzy samym lucianem, a vayne to zdecydowanie vayne.

Opublikowano

Obydwie postacie mi się strasznie podoba ja xD Vayne jest strasznie oklepana. A pod suporta Sorake co będzie lepszym wyborem?

u30u5xpdzqna.png

Opublikowano

@Resco.

Soraka/Braum/Sona bo vayne ma tylko 550 range ataku i grając vs ashe/cait w early przyda się tarcza brauma lub heale soraki/sony bo enemy z pewnością to wykorzysta i będzie cb co chwilę harrasować

Opublikowano

urgota polecam

+spory dmg na poczatku gry dzieki jego q co pozwala zrobic dobrego all ina

+dobry (chyba) w każdej fazie gry

+może zainicjowac walke jako jeden z niewielu adc

+jest cholernie tanki 

+nie musisz sie pozycjonować tylko stoisz i napierdalasz

+ciekawa mechanika jego e w polaczeniu z q

- manożerny zanim kupimy krople

- mały range 

- nie mobilny

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jestem, może nie OTP, ale bardzo mocny main Luciana, 85k maestri nie dużo, ale cisne srogo tbh :v I powiem, że Vayne < Lucian w Early/Mid, ale w late Vayne raczej rozwali Luciana, no chyba, że ktoś na prawdę zrobi outplay. Pasywka Luciana + E i MS z W jest tak piękne <3 No i oczywiście ten nowy build pod Armor Pen. i w sumie tak teraz myślę, że dzięki temu Lucian może wygrać z Vayne, jeśli wklepie z ulta ok 15-18/25 strzałów, bo Vayne bardzo squishy, tym bardziej, ze nie buduje się armora na adc ;) Ale ogólnie według mnie Lucian anyway jest po prostu bardziej uniwersalnym pickiem, ma tego dasha(E) i MS'a z W, prędzej po dostaniu stuna w tf przeżyje on, niż Vayne, nowy build gwarantuje troche HP :>
Podsumowując, taki matchup to według mnie dosyć skillowy, teoretycznie w late Vayne "zgwałci" Luciana, ale wystarczy, że ktoś dużo gra Czarnuchem i raczej da sobie rady.

P S Mogłem jakieś błędy porobić or smth, ale nie spałem 25h ;P

Opublikowano

Niegdys grałem twitchem na adc. Ciekawy champion, ale czasami zależny od teamu. Jeżeli top przegrywa oraz mid to ciężko czasami jest coś ugrać. Najlepiej sprawdza się synergia z supportami apc sona, soraka, zyra, zilean itp. Na początku najlepiej grać pasywnie i zbierać creepy + dostac jakiegoś ganka od swojego junglera. W late dosłownie wchodzisz z Q na plecy przeciwników i stoisz w miejscu i wybijasz wszystkich papierów xD

Opublikowano

Jak najbardziej polecam Luciana do OTP jak chce Ci się klikać. Jeżeli jednak liczysz na łatwe winy i naciskanie samego AA czasami coś innego to polecam Koga. Jeżeli pickujesz koga to niech Twój support gra Lulu/Janne i praktycznie masz free wina na niższym elo jakoś do D3. Jeszcze jedno proś junglera o ganki w early z racji tego, że jak zdominujesz lane phase jako kog to masz łatwe skalowanie się. Enemy team powinien opóźnić Ci właśnie skalowanie poprzez siedzenie 24/7 na bocie nawet jeżeli to zrobią a wytrzymacie do 30 - 40 min to będziesz siał postrach.

KJJKCi3.jpg

Zyrion.Pl - Serwer Easy / Medium!

Forum <-- Kliknij aby przejść

Opublikowano

Ja polecam Vayne do OTP, w dobrych rękach będzie siać zniszczenie  B)

+ Dobry harraser

+ True damage

+ Mobilna

+ Duże obrażenia, w krótkim czasie

+ Dobry ult do ucieczki

- Brak CC

- Dosyć papierowa do 1vs1

Opublikowano

Ja polecam Vayne do OTP, w dobrych rękach będzie siać zniszczenie  B)

+ Dobry harraser

+ True damage

+ Mobilna

+ Duże obrażenia, w krótkim czasie

+ Dobry ult do ucieczki

- Brak CC

- Dosyć papierowa do 1vs1

Tobie warzywie podziekujemy, 

skoro Vayne nie ma CC a ult sluzy do ucieczki.

VAYNE TO KRÓL 1V1, 

A CO MA BYĆ TWARDA SKORO TO ADC? OH MY GOSH

na otp zadne z tych dwóch postaci

zastanów się nad twitchem/urgotem, 

wkoncu OTP znaczy ze tylko nią grasz, 

a tamte postacie sa grane zbyt czesto.

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...