Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SharpDevelop dll

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wie ktoś czemu DLLImport  nie działa w sharpdevelop? Patrząc po niektórych kodach jest ona używana do grzebania w pamięci programów - sharp ma własny odpowiednik czy trzeba tego dll jakoś inaczej używać? A może nie jest w ogóle dostępna ta opcja na to IDE?

pyhvh7E.png

Opublikowano

using System.Runtime.InteropServices;

Ahahaha. Korzystałem z tego.

using System.Runtime.InteropServices;

namespace Projekt
{
    class Program
    {
        public static void Main(string[] args)
        {
            [DllImport("blablabla.dll")]
    private static extern void New3([MarshalAs(UnmanagedType.LPArray, ArraySubType = UnmanagedType.Bool, SizeConst = 64, SizeParamIndex = 1)] int[] ar);
        }
    }
}

Błędy:

CS 1513

CS 1022

Próbowałem te elementy uruchamiać z osobna np. sam Dll bez New3 czy dodać sam using System; jednak to guzik daje. Próbowałem nawet odpalić skopiowany kod z poradników tego działu - też guzik.

pyhvh7E.png

Opublikowano

namespace Projekt

{

class Program

{

private static extern void New3([MarshalAs(UnmanagedType.LPArray, ArraySubType = UnmanagedType.Bool, SizeConst = 64, SizeParamIndex = 1)] int[] ar);

{}

}

}

Opublikowano
namespace Projekt
{
    class Program
    {

{}
    }
}

Dziwne, skopiowałem samego main i wyrzuciło mi 3 błędy podczas, gdy skopiowałem cały kod to już problemu nie było.

Zmieniałeś coś czy dodałeś samego Main?

pyhvh7E.png

Opublikowano

namespace Projekt
{
    class Program
    {

{}
    }
}

Dziwne, skopiowałem samego main i wyrzuciło mi 3 błędy podczas, gdy skopiowałem cały kod to już problemu nie było.

Zmieniałeś coś czy dodałeś samego Main?

Ładowanie dllimport nie może być w funkcji, musi być w klasie i to zrobił miszczu.

8LTfBGw.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...