Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Coś na cere trądzikową.

VellG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio zrobiły mi sie przebarwienia po trądziku na twarzy, pryszczy nie wyciskałem myłem dokładnie, oraz tonikiem

Lecz przebarwienia sie pojawilły, uzywał ktos z Was jakiegoś kremu, maści bad tabletek na to? Z góry dzięki za pomoc <:

Opublikowano

Ja brałem Visaxinum przez miesiąc i maścią Benzcane, która działała coś w stylu wysuszania i po nocy były mniejsze i na drugą noc smarowałem pastą do zębów i później został tylko strup i tak zwalczam pryszcze ;p

Opublikowano

Ja brałem Visaxinum przez miesiąc i maścią Benzcane, która działała coś w stylu wysuszania i po nocy były mniejsze i na drugą noc smarowałem pastą do zębów i później został tylko strup i tak zwalczam pryszcze ;p

Ja same Visaxinum przez dwa miesiące i do tego mydłem białego jelenia

Opublikowano

Najlepiej udać się do dermatologa.

Mi kazał używać maści Metronidazol Jelfa na zmianę z Normaclin do tego Zineryt, a leki to Zincuprin, Beta karoten i antybiotyk 

Opublikowano

ja wyciskam, a potem myje wodą 

pryszczy się nie wyciska ;'(

Jeżeli dermatolog zabroni wyciskania, to wtedy masz racje. Każdy przypadek jest inny, a wyciśnięty pryszcz potem przemyty może się zagoić bez żadnej blizny.

Visaxinum, to taki średni produkt do walki z cerą trądzikową.

Opublikowano

Zgadzam się z przedmówcą - Visaxinum to tabletki nie dające żadnych widocznych efektów.

Z doświadczenia wiem, że na trądzik pomagają maści z dodatkiem nadtlenku benzoilu, dlatego polecam takie produkty jak wcześniej wymieniony Benzacne oraz Epiduo.

Ten pierwszy jest chyba bez recepty, a drugi na receptę. Oczywiście wcześniej należałoby to skonsultować z dermatologiem.

Polecam jeszcze przemywanie codziennie rano twarzy mydłem węglowym, które dodatkowo po jakimś czasie rozjaśnia przebarwienia wytworzone przez trądzik  :) Poza tym sprawdza się też oczyszczanie twarzy płynem bakteriostatycznym (marki np. Pharmaceris + jakiś żel punktowy też widziałam tej samej marki). Płyn i żel punktowy w prawdzie nie zawierają nadtlenku benzoilu, ale są równie skuteczne.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja polecam 2 dobre maści: Benzacne oraz Acnefan.

Używałem ich, i smarowałem się nimi na przemian. Problem z głowy!

Grands Gerther Givenchex

Opublikowano

co do wyciskania, to fakt, nie można wyciskać dosłownie wszystkiego, ale syfki owszem. wystarczy pójść do kosmetyczki, opowiedzieć trochę (dobrej kosmetyczki) o cerze, wieku, jakich kosmetyków się używa itd. wtedy mniej więcej będzie wiedziała co zrobić, które wycisnąć, które zostawić. 

polecam Benzacne

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

To chyba ja jestem przyjebany, bo od ok. 3 lat juz z tym walcze, chodze do dermatologa czesto, mialem w c**j masci robionych i kremow i nic nie pomogło dalej.

Opublikowano

To chyba ja jestem przyjebany, bo od ok. 3 lat juz z tym walcze, chodze do dermatologa czesto, mialem w c**j masci robionych i kremow i nic nie pomogło dalej.

może masz cerę taką? ja ostatnio byłem u kosmetyczki właśnie, tylko że ja nie mam takiego mocnego trądziku, sam nie wiem czy to był tradzik, po prostu mi się szybko robiło tłuste czoło i powstawały takie zaskórniki itp. po prostu dużo produkuję tłuszczu. wczoraj byłem, smaruję kremami i już lepiej. w jeden dzień znacznie lepiej, a pewnie za kilka dni wszystko zniknie do "niewidoku". 

ja warto poszperać też po innych dermatologach. trądziku raczej wątpie że ZNISZCZYSZ, jedynie zniwelujesz i za jakiś czas sam zginie, bo na tym to w sumie polega. są lepsi i gorsi dermatolodzy. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Na trądzik polecam Clinacin/Clindacne (jedno z tych dwóch jest na receptę, nie pamiętam który, drugi to zamiennik bez recepty). Na przebarwienia polecam robić peelingi, najlepiej enzymatyczne, ponieważ drobno/gruboziarniste roznoszą bakterie na resztę twarzy.

tumblr_o7mrcrLko81tcqgd2o2_r2_500.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...