Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Menadżer rozruchu systemu windows

Ftorek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

ostatnimi czasy mój komputer dziwnie zaczął sie zachowywać.

Zaczął strasznie mulić i nie dało się odpalić nawet przeglądarki, kompletnie nic nie działało, zostawiłem go wtedy z myślą że sie uspokoi.

Nagle wyje*ało blue screena i pojawił się taki błąd:

68328112237387509810.jpg

Zrobilem format komputera i komputer nadal dziwnie sie zachowywał, wyskakiwały błędy pliku "system" w prawym dolnym rogu.

Użyłem programu "Combofix" po czym znowu zrobiłem formata, i niby wszystko działało komputer sie przestał zacinać, wszystko działało dobrze (miałem jedynie problem z instalacja net.framework podczas instalacji sterowników do karty graficznej).

Wszystko działało dobrze.

Nie włączałem kompa przez tydzień, gdy chciałem go uruchomić znowu wyskoczył ten sam błąd (zdjęcie wyżej).
O co chodzi?
Pozdrawiam. :)

Opublikowano

Sprawdź sprawność dysków, czy przez hdtune czy systemowym jeśli możesz włączyć komputer. Jeśli nie to przez płytkę instalacyjną, wejdź w konsole i wykonaj test dysku ( były na to komendy ale ich nie pamiętam, są na internecie na pewno :/ )

Opublikowano

Jak wyżej, pada dysk albo nieumiejętnie zainstalowany system na partycjach, głównie na starych systemach bez przepartycjonowania na nowy pod nowy system.

Zrób od nowa partycjonowanie i skasuj wszystkie partycje albo wywal dysk bo pada.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...