-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
NiemaSkilla
NiemaSkilla
Witam. Mam do zainstalowania na nowym laptopie windowsa 7. Trochę się męczyłem z ogólnym uruchomieniem samej instalacji, jednakże gdy przyszedł czas na wybranie partycji to trzeba prze konwertować z MBR na GBT. Podobno gdy mamy wybór na jakiej partycji ma być zainstalowany windows, klika się shift+f10, włącza się konsola, wpisuje się diskpart itd.. No właśnie jak bym nie klikał tak ta konsola się nie wyświetla a instalacji zrobić nie mogę bo zła tablica dysku. Instalacja jest z płytki, ewentualnie mogę pobrać na usb i zrobić bootowalny usb przez rufusa. Na dysku jest partycja system 1GB z systemem freedos czy coś takiego. Security boot jest wyłączony inaczej nie startuje płytka ( blocked policy itd ), OS optimized dafaults wyłączone ( inaczej jest freez na starting windows ) i boot mode legacy a boot priority na uefi first.
Jakieś pomyłsy?
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.