Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Internet rozłącza się co pewien czas.

kubekano

Pytanie

Opublikowano

Witam.
Od pewnego czasu mam pewien problem. Miesiąc temu kupiłem nowy komputer. Wszystko działa lecz jest jeden problem, a mianowicie internet. Na początku łączyłem się za pomocą tetheringu przez telefon. Następnie zmieniłem na mobilną kartę sieciową ponieważ występował tam problem który zaraz opisze. Niestety nie dało to zmiany. Problem jest następujący: co pewien czas mój internet się "rozłącza". Nie ładują się strony, rozłącza mnie w grze a najdziwniejsze w tym wszystkim jest to iż ikonka z dostępem do internetu dalej występuje. Nie wiem co na to poradzić dodam iż mam windows 10, na starym komputerze i na 7 wszystko działało. Prosiłbym o odpowiedź. Jeśli będą potrzebne dalsze informacje o karcie sieciowej to też wyślę. Z góry dziękuje.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam router to nie wina dostawcy ponieważ na komputerze brata nie ma takich rozłączeń. Korzystam z wifi które łącze z komputerem poprzez tethering przez telefon. Dodam iż to rozłączanie trwa nie więcej niż 1 minute i jest od początku.

Opublikowano

Myślałem też o tym iż podczas tego pseudo rozłączenia może po prostu prędkość internetu spada do prawie zera przez co mnie rozłącza a ikonka dostępu do internetu dalej jest co do prędkośći to normalnie pobiera mi czasami 2mb/s a czasami nawet 5mb/s. Dodam jeszcze takie o to zdjęcie: http://imgur.com/a/GFKG6

Opublikowano

Właśnie internet działa bardzo dobrze tylko problem jest w tym ze czesto sie rozlacza. Nie wiem czy mozna to do konca nazwac rozlaczaniem ponieważ dostęp do internetu dalej jest ale jak np. gram w jakąś grę multiplayer jest napisane iż próbuję połączyć spowrotem co jest dość problematyczne jeśli robi mi się tak pare razy w 40 minutowej rozgrywce. W przegladarce nie jest to tak aż irytującę ponieważ tylko strona się nie ładuje przez chwilę i potem wraca do normy.

Opublikowano

Zrób speedtest, może to jest tylko chwilowy błąd dostawcy (tak wiem, że na 7 działało, ale może wtedy po prostu dostawca nie miał problemów).

Masz jakiś modem/router? Internet mobilny/po kablu?

strange1.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...