Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Listwa Antyprzepięciowa.

Xcmer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zamierzam kupić nową listwę do komputera, monitora i głośników.

Jaką listwę polecacie? Najlepiej do 100 zł.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Zwykłą ze sklepu typu mrówka, byle działała, ja takie mam myślenie.

Niby tak, ale naczytałem się że lepiej brać z absorpcją energii minimum 400j a wszystkie listwy z mrówki to max 150j

Opublikowano

Niby tak, ale naczytałem się że lepiej brać z absorpcją energii minimum 400j a wszystkie listwy z mrówki to max 150j

Nie patrz na takie rzeczy, po co przepłacać jak normalna listwa będzie chodzić. 

strange1.jpg

Opublikowano

A w razie jakichś awarii prądu typu włączanie i wyłączanie go kilkakrotnie, nie spowoduje jakiegoś zwarcia czy coś?

Opublikowano

A w razie jakichś awarii prądu typu włączanie i wyłączanie go kilkakrotnie, nie spowoduje jakiegoś zwarcia czy coś?

Nie, listwy są jak najbardziej bezpieczne, sprzętowi nic się nie stanie. 

strange1.jpg

Opublikowano

Czyli normalnie zwykła antyprzepięciówka z media expertu będzie jak najbardziej ok?

Opublikowano

Te zabezpieczenia są gówno warte w tych tanich listwach. Ja posiadam Ever Premium Plus kupioną za chyba 40zł, miała w środku jakiś prosty układ na warystorach, zawsze to lepsze niż sam bezpiecznik który zazwyczaj znajdziemy w listwach marketowych, ale i tak mało to chroni. Fajny jest też patent, że możesz prowadzić kabel w dwie strony, ma takie kanaliki pod spodem. Polecam jako dobry zamiennik takiej typowej listwy za dychę. Ja dorobiłem sobie do niej filtr sieciowy na cewkach i mam "hiper listwę antyprzepięciową filtrującą", którą w sklepie by pewnie sprzedali za 300zł :p

Opublikowano

Fajny jest też patent, że możesz prowadzić kabel w dwie strony, ma takie kanaliki pod spodem

Też to mam faktycznie czasami się przydaje. 

Ale tak btw. to prawda, że lepiej wydać 40 zł zamiast 10 i lepiej wydać 40 zamiast 100. :)

strange1.jpg

Opublikowano

Kupiłem listwę za 30 zł, niby antyprzepięciowa, jakieś dwa bezpieczniki, ale po podłączeniu sprzętu lekko piszczy jak się blisko głowę przystawi, to normalne?

Opublikowano

Kupiłem listwę za 30 zł, niby antyprzepięciowa, jakieś dwa bezpieczniki, ale po podłączeniu sprzętu lekko piszczy jak się blisko głowę przystawi, to normalne?

Nie powinna piszczeć, głośne to jest?

Możesz podać model?

strange1.jpg

Opublikowano

W sensie, że tak jak cewki w niektórych gpu?

349241432911096669131.jpeg
Opublikowano

Trzeba ucho przystawić do przełącznika wtedy słychać. To takie chyba cewkowe piszczenie. Listwa z TESCO Polskiej firmy ELGOTECH. Stara listwa podobnie piszczy.

Opublikowano

No nic, kupie jeszcze jedną w media expercie, jak i ta będzie piszczeć to znaczy że albo to norma i nikt nie zwraca na to uwagi, albo c**j go już wie.

Opublikowano

Piszczeć może wiele elementów, zależy od budowy listwy. Tak czy siak nic piszczeć nie powinno, więc powinieneś ją zwrócić

Opublikowano

Dobra, zanim coś sprawdzę dokładnie narobię zamieszania... Po zakupie nowej listwy już za 70 zł przy podłączaniu nasłuchiwałem w którym momencie zacznie piszczeć... aż podłączyłem zasilacz routera, który jest odpowiedzialny za piski -.-

Opublikowano

czasami w zasilaczach nie ma warystorów, dlatego np. kupuje się wtedy taką listwę, ja polecam Acar F5/P7.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...