Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prawdziwy serwer hardcore

kapi023

Serwer HC  

16 użytkowników zagłosowało

1. 1. Grałbyś

• Tak
      12
    • Nie
      4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio myślałem nad otwarciem serwera minecraft hardcore, ale takiego prawdziwego hardcora typu skkf lub mchc (jeszcze przed ułatwieniami). Nie chce by byłby to typowy EasyHC ale prawdziwy hardcore z małym dropem, gildiami itp.

@Edit jeżeli chodzi o wersje to by było chyba 1.8 napiszcie w komentarzach czy wolicie 1.8 czy 1.10 :D

Opublikowano

Właśnie z tym premium to sie zastanawiam. Jeżeli chodzi o dropy, to chyba preferowałbym niski drop z kamienia a niżeli drop z rud ze względu na x-raye.

Gość dominik148
Opublikowano

Wersja 1.10 ,jakiś ogarniety nowy system gildii i myśle że by było okej.

Opublikowano

Hardcore bez dropu i non-premium to bym grał.

Jakaś stara wersja albo 1.10

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

Jeżeli już to serwer tylko na najnowszą wersję, po to są te wersje by na nie przechodzić, a nie zostawać sto lat za murzynami na 1.7 czy 1.8.

spróbuj to wyjaśnić gracza, te robactwo zaległo się na tym spierdolonym 1.7, stawianie serwera (przynajmniej hardcore czy tam easyhardcore) mija się z celem, czemu? odpowiedz jest prosta - wiekszosc tych robaków gra na PvP a co za tym idzie, nie pójdą na nowsze wersje.. a mało jest co pójdzie, wiec z góry skazany na nie wypał. no chyba ze skkf by ruszył na 1.10 to może by się zmobilizowali.. ich jedynym argumentem jest: noo kurfa h*j nje ide na 1.8 > 1.10 bo h*jowe pivipi only 1.7 

Opublikowano

No właśnie hardcore polega głownie na pvp więc stawianie serwera na 1.10 mija się z celem bo tam jest ch*ujowe

Opublikowano

Ja osobiście uważam, że te 'stare serwery hardcore' już się przejadły i są one bardzo monotonne. Ile razy widziałem na tym forum publikacje serwerów hardcore, a po starcie okazywało się, że drop był w okolicach 5%. Szczerze mówiąc to od upadku serwera skkf'a już mało kto gra na hardcore'ach. Tak... Powstało to mchc, ale co z tego? Dużo graczy na starcie, a teraz serwer świeci pustkami. Jeśli zrobisz serwer hardcore to może i będziesz miał dużo graczy na starcie Z DOBRĄ REKLAMĄ, ale potem graczy będzie ubywać. To już nie te czasy, żeby gracze kopali po kilka godzi żeby zrobić sobie eq do pvp.

Pozdrawiam ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pograłbym z wielką przyjemnością, ale tylko pod warunkiem, że byłoby właśnie jak na skkfie kiedyś. Daj bardzo niski drop z rud, bana na dzień po śmierci i serwer premium. Oczywiście na najnowszą wersję. Ludzie zostają na starszych, bo na nowsze nie ma serwerów i odwrotnie. Dziwne to :D

Opublikowano

Jeśli chodzi o wersje to jakaś stara albo 1.10, na pewno jakieś autorskie pluginy i drop z rud nie ze Stone ... To bardzo przypomina "IZIHACE"

Opublikowano

Chcesz zrobic prawdziwego hardcora, powiadasz? Zastosuj się do tego:

- o wiele trudniej zdobyć diaksiki z rud niż z kamienia. Wywalasz drop i gracze zdobywaja surowce z rud

- zrób bany za śmierć + czyszczenie eq

- żadnych komend typu /spawn /Home /tpa itd.. W końcu to hardcore

- spawn na wysokosci 200 kratek z przyciskiem losowe tp

- żadnych obsydianarek kopalń itd

- Żadnych setów diaxowych w itemshop lub w vip

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

Core i3 2120 | 4 GB RAM DDR3 1333 | Gigabyte GTX 460 SOC | WD Blue 640 GB | ASUS P8H61-M LE Rev 3.0 | be quiet! System Power 8 600 W | obudowa iBox (bodajże)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...