Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy spodziewacie sie fali banów?

Seraventiis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powinno być pytanie "kiedy", a nie "czy". Większość korzysta z botów w mało subtelny sposób, Niantic ma pełno możliwości na flagowanie kont. Dziw tylko, że jeszcze nie zaczęli banować, ale prędzej czy później zaczną. Skoro w takim Ingress rzucali banami to i tutaj się posypią.

Opublikowano

Ale zakładając że ktoś korzysta z botów rozsądnie, czyli np używa bota który zbiera w centrum miasta a potem czeka i odpala gre po godzine żeby zdążył fizycznie "wrócić" do domu to chyba nie ma się czego bać?

Opublikowano

Ale zakładając że ktoś korzysta z botów rozsądnie, czyli np używa bota który zbiera w centrum miasta a potem czeka i odpala gre po godzine żeby zdążył fizycznie "wrócić" do domu to chyba nie ma się czego bać?

Zawsze jest się "czego bać". Bot wykonuje czynności, typu ewolucje, transfer czy łapanie pokemonów, szybciej niż animacja. Do tego difultowo ustawione jest, że zawsze rzuca excellent + curve dla dodatkowego expa. Jest też schematyczny.

Co prawda teraz większość botów ma możliwość ustawień randomizujących throwy itp., żeby wyglądały na bardziej ludzkie. Kosztem expa można też ustawić delay'e, żeby nie przekraczały czasu animacji. Czyli w teorii przy rozsądnych ustawieniach powinieneś być w miarę bezpieczny. 

Jednak też nie jest to gwarancja, bo co z tego, że bot będzie biegał na legit ustawieniach, jeśli Niantic znowu zrobi update API i tym razem zaflaguje (jeśli już to nie zrobili), boty wysyłające stare polecenia, czy wymyślą inny sposób na wyłapanie botów. Także tak jak pisałem, gwarancji nigdy nie ma, ale trzeba się z tym liczyć, używając botów. 

Opublikowano

Ostatnio starają się utrudnić życie bociarzom, wydaje mi się, że najpierw chcą zwalczyć przyczynę, a później skutek. Sporo kont pewnie już oflagowali, gra jest zbyt popularna, żeby pozwolić na taką ilość botów. 

Opublikowano

Wcześniej czy później poleci fala banów, ale na ten moment nie ma żadnej frajdy z legit expieniem i farmieniem pokemonów. Co to za zabawa, kiedy do lvla potrzeba 100 tyś expa, a na godzinę można zebrać no okolo 6-7k? Dla mnie żadna. :x 

Jak zbanują to zbanują, raczej nikt płakać nie będzie. 

Admin Cienia
Opublikowano

Widać że nie chcą banować na stałe, wiedzą że ich produkt jest niedoskonały i puki co dopuszczają takie sytuacje do pewnego stopnia stąd te zwane przez nas "softbany", choć ostatnio nowym procederem są bany na IP, sumując widać że wiedzą że ludzie oszukają chcą nam tylko utrzeć nosa. ;)

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Widać że nie chcą banować na stałe, wiedzą że ich produkt jest niedoskonały i puki co dopuszczają takie sytuacje do pewnego stopnia stąd te zwane przez nas "softbany", choć ostatnio nowym procederem są bany na IP, sumując widać że wiedzą że ludzie oszukają chcą nam tylko utrzeć nosa. ;)

BOŻĘ! D&G :OOOOOOOOOOOOOOOOOO!

Ja myślę, że będzie jak z BOL-em do lola ;)

Dawniej Mounthains... :/

Opublikowano

Też myślę, że niedługo można się spodziewać banów. Na razie pewnie chcą wyeliminować boty, ale bez strat w graczach. Wiadomo - jeśli ktoś leci na bocie i dostanie perma to taka osoba nawet nie skusi się na granie od zera (przynajmniej ja tak zrobię). Jak sobie z tym nie poradzą to na pewno pójdą po najniższej linii oporu i pobanują ^^

Opublikowano

Żeby znać odpowiedź, zadaj sobie kilka pytań ;)

1. Pokemon GO w ciągu kilka tygodni wygenerowało ogromne przychody, dzieki popularnosci (Zabijesz na rosół złotą kurę ?)

2. Nie banują za ściąganie apki z innych miejsc jak sklep play, więc są w zupełnie otwarci

3. Widać że walczą z cheaterami, ale skoro gra ma tak ogromną popularność a więszkość choć troszkę oszukuje, przyzwalają na to modląc się aby nie utracili tej popularności

4. W przyszłości zapewne będą bardziej walczyć, Ale nie spodziewajmy się żadnych fal, Gra ma błędy względem gpsu itp, więc... Zbanują również uczciwych, a to raczej nikomu się nie spodoba

Więc... Nie nie będzie banów :)

17.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...