Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oddzielacze rang / kategorie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam jedno zasadnicze pytanie. Długo nie bawiłam się TS'em i kompletnie nie pamiętam jak stworzyć tzw. 'oddzielacze rang'. Chodzi mi o kategorie do rang, np. ==ADMINISTRACYJNE==, ==4FUN==. Chciałabym, aby one były szare nawet dla najwyższej rangi. Po prostu, żeby nikt nie mógł ich dodawać, bo najzwyczajniej w świecie przeszkadzają. Co muszę zrobić, aby taką "rangę" stworzyć?

Opublikowano

To nadal nie to. Taką odpowiedź już otrzymałam.

Chodzi mi o to, aby ta ranga była szara nawet dla mnie (osoby z główną rangą) tak jak niezarejestrowany, kiedy już się nada rangę membera - nie da się go dodać za nic, bo jest SZARY. Po kliknięciu na nią nie ma się nic dziać. Nie ma być żadnych wiadomości nt. tego, że nie mogę jej dodać. Po prostu wyeliminowana opcja.

Opublikowano

Ta permisja sprawia ze ranga jest tymczasowa, tak jak ranga niezarejestrowany. Upewnij się, że odznaczyles, a nie zaznaczyles tą permisje

Pozdrawiam, ArrMeeR

Opublikowano

Jeśli piszę, że po odznaczeniu jest nadal to samo, to tak jest... Odznaczyłam to okienko i nadal mogę sobie nadawać te rangi. Zarejestrowanego natomiast nie mogę. :]

Kiedyś to zrobiłam, ale dzisiaj nie pamiętam już jak...

Opublikowano

Ustawiasz dla rangi oddzielającej takie permisje:

"i_group_needed_member_add_power" - moc na 101

"i_group_needed_member_remove_power" - moc na 101

Pozostałym rangom administracyjnym nadajesz uprawnienie:

"i_group_member_add_power" - moc na maks. 100

"i_group_member_remove_power" - moc na maks. 100

100 posiada query standardowo, więc nie zwiększaj na jakieś 999999, bo to jest czysty bezsens.

Co kwestii ustawienia blokady takiej jak ma guest, to nie uzyskasz takiego efektu w kilku rangach ponieważ ranga gościa, którą otrzymuje się na start może być jedna. Nie biorę tutaj pod uwagę skrypty, bo to całkiem inna rzecz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...