Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Układanie kabli na ścianie.

Xcmer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czym najlepiej jest poukładać kable od sprzętów elektrycznych na ścianie? Coś w tym stylu https://scr.hu/7n8MK0

Edit.

Napisałem szybciej niż pomyślałem...

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Klejem, kup pistolet.

Ewentualnie kup korytka i je zamocuj a w nich kable .

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

są też specialne kołki montażowe do montowania instalacji elektrycznych ale do nich musisz wiercić dziury w ścianie ale lepiej chyba klejem z pistoletu też będzie dobrze

Opublikowano

Chodzi o to by to można było jeszcze w razie co bez kolizyjnie odczepić. Porobic kolanka z tych białych korytek? Czy jak mi doradzali na bezbarwny sylikon.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

U mnie to robił fachowiec. A że fachowiec akurat jest moim bratem, to ja go zapytam i Wam tutaj napiszę odpowiedz :) Ale dopiero jutro jak bede sie z nim widział....

Opublikowano

Typowe zjawisko, jeżeli kable są położone tuż pod tynkiem. Na ogół 1cm tynku powoduje, że nie powstaje taki efekt.
Takie zjawisko jest bardziej typowe dla tynków gipsowych, ale jak widać może również dotyczyć cementowo-wapiennych.
Chyba nie ma na to rady, przynajmniej ja nie znam, poza wkuwaniem głębiej przewodów oczywiście, ale chyba nie o to chodzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...