Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Netia

kokojumbo99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elko, ma ktoś z was neta od nich? Trochę patus jest, praktycznie codziennie mi wyjebię połączenie, w nocy to przynajmniej raz w dniu taka przerwa. Też tak macie?

Opublikowano

Pomimo braku internetu od w/w dostawcy miałem podobny problem, może być to wina routera, słaba przepustowość czy coś w tym rodzaju i po prostu potrzebuje odpoczynku, jeśli masz na kabel albo jakiś modem to skonsultuj się jutro z dostawcą :)

Opublikowano

Ja mam neta od nich i tylko on u mnie dobrze chodzi. Jest stabilnie i rzadko zdarza się, żeby nie było internetu a prędkość jest prawie cały czas wysoka.

Opublikowano

Pomimo braku internetu od w/w dostawcy miałem podobny problem, może być to wina routera, słaba przepustowość czy coś w tym rodzaju i po prostu potrzebuje odpoczynku, jeśli masz na kabel albo jakiś modem to skonsultuj się jutro z dostawcą :)

Może to być spowodowane tym, że router jest włączony praktycznie przez 12-15h dziennie? 

Opublikowano

Może to być spowodowane tym, że router jest włączony praktycznie przez 12-15h dziennie? 

Mój jest włączony 24/7 ale był wymieniany stosunkowo niedawno jak na taki sprzęt, przeczyść całe okablowanie, osprzęt itp., wytrzyj z kurzu, daj mu odpocząć a jeśli to nie wina routera, tylko coś u nich to nic nie zdziałasz

Opublikowano

Też tak mam, ale rzadko, najczęściej wywala internet jak jest jakaś słaba pogoda, ale to rzadko, jedna mimo, że bardzo rzadko wywala to jednak czas w jakim internet ponownie zostanie odpalony to góra 6 godzin, a ja na necie siedzę 24h

Opublikowano

Mam internet z Netii, żadnych problemów, nie resetuje się, prędkość i ping nie skacze, router włączony ponad rok bez przerwy(chyba, że jakaś awaria prądu) - też kiedyś miałem problemy z Netia, router resetował się kilkanaście razy dziennie, wystarczyło, że zadzwoniłem i poprawili jakiś zasięg czy coś w ten deseń.

52287137559562145640.png

Opublikowano

Ja mam od nich, czasami połączenie potrafi mi się zresetować z 2/3 razy dziennie. Ogólnie polecam ich unikać jak ognia. 

To samo. Wcześniej miałem UPC i żałuję, że zmieniłem.

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Takie gadanie jest bezsensowne.

W jednym miejscu operator działa dobrze, w innym źle. Nic niema do tego to że jakiejś pipidówce Kowalskiemu źle internet działa i zaraz musi w całym kraju działać źle.

U mnie kiedyś  Netia była świetna a UPC do dupy, a za to 500 m dalej w bloku Netia ledwo działała i ciągłe awarie a UPC wyśmienicie i bezproblemowo. I o czym ma to świadczyć, który operator jest kiepski ? 

Tak jest zawsze i tyle problemów z połączeniem  u tych co nie potrafią sobie sami załatwić z operatorem rozwiązania problemu, kupujesz to wymagasz, nie dostajesz co chcesz zmieniasz operatora. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Takie gadanie jest bezsensowne.

W jednym miejscu operator działa dobrze, w innym źle. Nic niema do tego to że jakiejś pipidówce Kowalskiemu źle internet działa i zaraz musi w całym kraju działać źle.

U mnie kiedyś  Netia była świetna a UPC do dupy, a za to 500 m dalej w bloku Netia ledwo działała i ciągłe awarie a UPC wyśmienicie i bezproblemowo. I o czym ma to świadczyć, który operator jest kiepski ? 

Tak jest zawsze i tyle problemów z połączeniem  u tych co nie potrafią sobie sami załatwić z operatorem rozwiązania problemu, kupujesz to wymagasz, nie dostajesz co chcesz zmieniasz operatora. 

co ty pierdolisz miałem  8mb/s przed podpisaniem umowy 3 miechy się utrzymywało przedłużyłem i co i c**j 1mb/s netia to najgorsze oszusty jakie istnieją na tej planecie jeszcze rok i mogą mnie pocałować w napleta skurwysyny 

Opublikowano

Pomyśl dwa razy nim coś napiszesz, to ty miałeś u SIEBIE tak a nie ktoś inny gdzie indziej. Pewnie u każdego innego działa lepiej.

Musisz mieszkać na zadupiu gdzie internetowi mówi się papa. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Pomyśl dwa razy nim coś napiszesz, to ty miałeś u SIEBIE tak a nie ktoś inny gdzie indziej. Pewnie u każdego innego działa lepiej.

Zasmuce ciebie, bo u każdego jest po podpisaniu jest te załóżmy 10 mb/s ale po kilku miesiącach ta prędkość spada do nawet 1 mb/s i tak jest u każdego

76561197963952284.png

Opublikowano

Zasmuce ciebie, bo u każdego jest po podpisaniu jest te załóżmy 10 mb/s ale po kilku miesiącach ta prędkość spada do nawet 1 mb/s i tak jest u każdego

nie u każdego... u mnie kiedyś pół miasta miała problemy z Vectrą (w tym ja) i  w godzinach 16-21 prędkość spadała strasznie i był ogromny ping. W tym samym czasie każdy kto miał netie w tym rejonie to nigdy nie miał problemów i sobie ją zachwalał. Po prostu kwestia tego gdzie mieszkasz i jak umiesz walczyć o swoje. 

Opublikowano

Zadzwoń do dostawcy, poinformuj o problemie i męcz o zmianę routera. Jak oni nie rżną głupa ograniczając przepustowość/nie mają awarii w tej okolicy, to na 99% wina routera.

Generalnie mi mi żal tych wszystkich ludzi, którzy muszą mieć Vectry, Netie i inne c*****e sieciówki (nie mówię o UPC, bo oni akurat w większości miejsc trzymają poziom).

Mam internet lokalny/osiedlowy, płacę 40 zł i mam takie prędkości (na routerach NetGeara i Cisco):

5556394866.png

W nocy przekracza 100 Mb/s na spokojnie. Za 40 zł podkreślam. xD

5465845486.png

Opublikowano

Miałem parę lat i zrezygnowałem bo nie mogli zaoferować szybszego internetu jak 8 mb/s. Powodem są stare miedziane kable, których nie opłaca im się wymieniać na światłowody. Kpina i śmiech na sali. Z jakością bywało różnie ale dość często występowały ścinki i zaniki a poważniejsze 2-3 dniowe awarie raz na pół roku. Teraz mam radiówke od osiedlowego dostawcy 50 mb/s i jest o niebo lepsza od tego molocha.

Cyrk.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...