Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta Graficzna

Shai332

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

System: WIN7 64

Karta: standardowa karta graficzna vga

Witam, ostatnio mam problem gdyż odpalam gre w lolu wyskakuje mi error

Error
Wystąpił nieznany błąd związany z DirectX i League Of Legends nie może zostać uruchomione. Upewnij się że twoja karta graficzna posiada najnowsze sterowniki od producenta

//edit

Zmieniam system na Windowsa Viste 64bit w kompie z lolem.

Pokémon Polish Community

Pokémonowy serwer Discord!

Opublikowano

Masz sterowniki? Co to za karta graficzna?

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Musisz znać dokładna nazwę karty graficznej. Potem musisz pobrać najnowsze sterowniki z strony producenta. Zawsze wyświetla "Standardowa karta VGA", gdy tych sterowników nie ma. Pewnie zainstalowałeś coś lewego. Nie masz gdzieś kartonu od tej karty graficznej? Tam na pewno jest napisane co to za karta D:

Opublikowano

Musisz znać dokładna nazwę karty graficznej. Potem musisz pobrać najnowsze sterowniki z strony producenta. Zawsze wyświetla "Standardowa karta VGA", gdy tych sterowników nie ma. Pewnie zainstalowałeś coś lewego. Nie masz gdzieś kartonu od tej karty graficznej? Tam na pewno jest napisane co to za karta D:

nic o karcie nie wiem, kolega mi dal kompa do naprawy.

zastanawiam się tez czy karta nie jest czasem wylaczona w biosie. Ostatnio dawal do jakiegoś typa i może on cos sknocil. wcześniej było wszystko dobrze

Pokémon Polish Community

Opublikowano

nic o karcie nie wiem, kolega mi dal kompa do naprawy.

zastanawiam się tez czy karta nie jest czasem wylaczona w biosie. Ostatnio dawal do jakiegoś typa i może on cos sknocil. wcześniej było wszystko dobrze

Nie da się wyłączyć karty dedykowanej w BIOS'ie.

Otwórz kompa i zobacz co jest napisane na karcie. Często na laminacie jest model karty.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Dlaczego zmieniłeś system na Viste? 

Osiągniesz słabszą wydajność i problem raczej się nie rozwiąże. 

Nie zmieniłem. Jak włączam instalator za mało pamięci na pliki tymczasowe

Pokémon Polish Community

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...