Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czat zeusa - jak dodać ograniczenie lvl?

NeverTrueRIP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

If'em.
Jeżeli gracz ma 30lvl to może pisać, a jak nie to pokazuje mu się jakiś komunikat typu "Musisz mieć 30 poziom aby pisać na czacie".

Załóż jakiś temat zbiorczy gdzie będziesz zadawał pytania, bo non stop widzę jakieś 2-3 nowe tematy od Ciebie i tylko śmiecisz forum.

Do tego polecam naukę php, bo przeważnie to czego nie umiesz to są podstawy do nauczenia się w 2 dni.

Opublikowano

Nie łamiesz regulaminu, ale nikt Ci nie będzie dawał ciągle rozwiązań...

Sam pomyśl lub się naucz programować i nie będziesz potrzebował pomocy.

Póki co to w każdym temacie oczekujesz na gotowy kod, który możesz tylko wkleić, a tematów to założyłeś chyba z 50..

Opublikowano

Verlis dobrze gada! Ja w 3 dni nauczyłem się PHP, MYSQL i obsługi komputera w wystarczającym stopniu, aby napisać drobny skrypt korzystający z ww. MYSQL :)

"Jak dasz rybakowi rybę, to zje rybę i nadal będzie głodny, a jak dasz rybakowi wódkę te wędkę to sobie sam tych ryb nałowi" ~ Polski Film

Będziesz z każdym problemem leciał do mnie na pw, albo na forum to się nigdy nie nauczysz i nawet po samo głupie SELECT będziesz zadawał pytania, a poświęcisz chwilę czasu i sam się nauczysz proste :)

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka

371007.gif

Opublikowano

Verlis dobrze gada! Ja w 3 dni nauczyłem się PHP, MYSQL i obsługi komputera w wystarczającym stopniu, aby napisać drobny skrypt korzystający z ww. MYSQL :)

"Jak dasz rybakowi rybę, to zje rybę i nadal będzie głodny, a jak dasz rybakowi wódkę te wędkę to sobie sam tych ryb nałowi" ~ Polski Film

Będziesz z każdym problemem leciał do mnie na pw, albo na forum to się nigdy nie nauczysz i nawet po samo głupie SELECT będziesz zadawał pytania, a poświęcisz chwilę czasu i sam się nauczysz proste :)

jak się nauczyłeś php to czemu można bugować twój czat    http://imgur.com/a/psJTX   

Opublikowano

Nie nauczyłem się aż w takim stopniu php, umiem takie typowe podstawy ;)

371007.gif

Opublikowano

jak się nauczyłeś php to czemu można bugować twój czat    http://imgur.com/a/psJTX   

nie tylko chat :) można też is i dzięki temu okraść konta z grzybków :)

Opublikowano

@topic

Jak wyżej wspomniano użyj if'a, tzn, postaw warunek, że jeżeli lvl gracza jest mniejszy niż (przykładowo) 30 to gracz ujrzy wiadomość, że nie ma odpowiedniego lvl'a, aby móc pisać na chacie.

Opublikowano

if($arr['lvl'] >= 10)
{

$sql = $db->prepare("INSERT INTO ajaxchat (`id`, `user`, `message`, `time`, `user_id`) VALUES (NULL, :name, :message, :time, :id)");
$sql->bindValue(':name', $username, PDO::PARAM_STR);
$sql->bindValue(':message', $message, PDO::PARAM_STR);
$sql->bindValue(':time', time(), PDO::PARAM_INT);
$sql->bindValue(':id', $uid, PDO::PARAM_INT);
$sql->execute();
$sql->closeCursor();

}
else
{
echo"<script type='text/javascript' >alert('Osiągnij 10 poziom by pisać na czacie.'); </script>";
}

-,-

371007.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...