Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początki z Pythonem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Programuje już w C++ dość dobrze, trochę znam Javy, Androida, ale w związku z tym, że znajomość Pythona by mi się przydała, postanowiłem się edukować :D.

Ogólnie to trwa całe 2 dni. Składnie już prawie znam całą, ale zastanawia mnie do jakiego typu projektów go się stosuje, od jakich małych programów najlepiej zacząć aby się wkręcić? Ma ktoś jakieś propozycje czy coś :D?

pl ;)

Opublikowano

do wszystkich sie stosuje jeśli potrafisz programować do i www i roboty i gry i aplikacje 

Opublikowano

Python jest strasznie uniwersalny. FAktycznie, możesz robić  w nim wszystko.
Pamiętam, że jak ja zaczynałem, to po przerobieniu kursu tworzyłem sobie jakieś retro gierki, a potem, to standardowo jak w innych językach.
Wymyśliłem sobie, że w ramach praktyki stworzę sobie komunikator, to nauczyłem się bibliotek sieciowych itd.

Opublikowano

Pythona dopiero mam zamiar się nauczyć, ale z tego co widziałem jest stosowany również jako język skryptowy. :)

Opublikowano

Ja osobiście ciągle sie ucze Pythona ale w ramach "treningu" pisze jakies gry w konsoli bez żadnych szablonów. Po 1,5 dnia nauki napisałem Kółko i krzyżyk, pozniej troche słaba kopie Tamagochi :v to zależy od tego w którym kierunku chcesz sie rozwijać, bo rzeczywiście Pythona można wykorzystać wszędzie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...