Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sewer dla początkującego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam serwera dla poczatkujacego na najfajniejszym dodatku

To bedzie moje pierwsze spotkanie z WoWem

Więc raczej wolałbym polski serwer

Opublikowano

@Pytaja jeśli pierwsze spotkanie z grą to graj na serwerze globalnym - czyli na oryginalnym serwerze na którym możesz grać do 20lvl postacią, więc jeśli zaczynasz to będzie idealnie dla ciebie.

Jeśli zdobędziesz ten 20 level i dalej będziesz chciał grać to będziesz miał do wyboru, wykupić battlechesta (Wszystkie dodatki oprócz Legionu i 30 dni gry) lub serwer prywatny.

Zalecam Ci grę na serwerze globalnym, na battlechescie dobijesz spokojnie maksymalny level czyli 100 (od 30 sierpnia będzie to 110, lecz potrzebujesz do tego Legionu) i poradujesz i wygearujesz postać. Battlechest + Legion = 170zł, a 2 miesiące gry to mniej więcej koszt 100zł, lecz warto.

Jeśli wolisz zagrać na serwerze prywatnym to musisz wiedzieć, że posiadają swoje błędy i nie są postawione zazwyczaj na najnowszych dodatkach, lecz na starszych. Godnym uwagi serwerem prywatnym jest tylko Atlantiss

Opublikowano (edytowane)

Nawet ci się nie chce wpisać w google? :D Atlantiss.eu  

Serwer nie jest na najnowszym dodatku, a raczej jest dość daleko w tyle względem aktualnych ekspansji, lecz ma stosunkowo mało bugów i community jest dość dobre

Edytowane przez Lequert
Opublikowano

Serwer nie jest na najnowszym dodatku, a raczej jest dość daleko w tyle względem aktualnych ekspansji, lecz ma stosunkowo mało bugów i community jest dość dobre

nie o to chodzi ze mi sie nie chce tylko wole byc na 100% pewny ze to ten serwer
Opublikowano

nie o to chodzi ze mi sie nie chce tylko wole byc na 100% pewny ze to ten serwer

Ale polecam Ci sprawdzenia globalnego serwera, bo jednak prywatne serwery to nie jest to samo co serwer właśnie globalny, który ma dużo mniej błędów i wszystkie działające questy, bo na większości serwerów prywatnych jakiś tam % lubi sobie nie działać. 

Nie neguje tego, że serwery prywatne dostarczają sporo funu, ale to nie to samo i w grę wchodzi to, że większość serwerów ma expa rate * ileś, więc nie poczujesz tego samego levelowania jak na globalu (Które nie jest w sumie jakieś trudne lub jakieś specjalne)

Opublikowano

A to dobre, to na globie jeszcze jest coś takiego jak levelowanie? ;D Nie wiem jak podwyższone raty musiałby mieć priv aby wbicie lvl cap było szybsze niż na dzisiejszym, uproszczonym do granic globalu.
Polecam znaleźć sobie serwer x1 blizzlike, era polskich privów już dawno przeminęła także łap to http://www.kronos-wow.com i to http://www.facebook.com/ameliniumnostpvp. Drugi link masz polską gildię, odezwij się to chłopaki cie wprowadzą i pomogą ze wszystkim. 

Opublikowano

Olej privy i wbijaj na globala. Praktycznie mozna grac za darmo, kupujac wow tokeny a golda jest latwo.

Po jakims czasie, grajac na privie, bedziesz mial juz dosyc zbugowanych lub w ogole niedostepnych rzeczy.

Opublikowano

Właśnie chcę więcej się dowiedzieć o tej grze ale szukam serwera który jest na tym samym patchu co global aktualnie a nie jakieś stare i nudne 

Opublikowano
a nie jakieś stare i nudne

Stare i nudne żeś dowalił chłopie :D Stare dodatki były bardziej ciekawsze i bogatsze w content niż obecne :)

Jeżeli pomogłem Daj + I'll be happy :)

Wystarczy kliknąć :)

giphy.gif

Opublikowano

Legion zapowiada się całkiem ciekawie więc nie mów chop.

Jeżeli szukasz jakiegoś serwera z tym samym patchem co na globalu to graj na globalu bo raczej nie wydaje mi się żeby gra na serwerze na którym działa może z 14% danego contentu było cudownym przeżyciem.

Opublikowano

@up

WoD tak samo sie zapowiadał był hype na garnizony, a na sam koniec dodatku zostało to tak zlinczowane, że szkoda gadać, tak samo legendary weapons wszyscy mają hype, bo będę zaje*isty i miał unikatową broń, a gdy zobaczysz na innego huntera czy tam maga też będzie miał UNIKALNĄ LEGENDARNĄ BROŃ.

Jeżeli pomogłem Daj + I'll be happy :)

Wystarczy kliknąć :)

giphy.gif

Opublikowano (edytowane)

Właśnie chcę więcej się dowiedzieć o tej grze ale szukam serwera który jest na tym samym patchu co global aktualnie a nie jakieś stare i nudne 

No to muszę cię rozczarować kolego bo akurat serwery z najnowszymi dodatkami to antyreklama sama dla siebie, chyba każdy kiedyś chociaż raz taki odpalił i wie, że działa tam prawie tyle co nic. Te wszystkie teoretycznie działające na najnowszym dodatku serwery to pic, bo na nich nie da się czerpać przyjemności ani doświadczyć żadnej jakości contentu. A oceniając już same dodatki to po wotlku ta gra się stoczyła na dno i dzisiejszy global to gówno a najlepszym dowodem na to jest http://www.statista.com/graphic/1/276601/number-of-world-of-warcraft-subscribers-by-quarter.jpg

Edytowane przez hrothgard
  • 3 tygodnie później...