Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer na 10 osób

watus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę zrobić serwer dla 10 osób, na pewnej stronie 10 slotów kosztuje 25zł. Nie taniej by było kupić jakiś tani vps i tam postawić serwer?

Mam na oku taki serwer za 15zł

-KVM OpenStack
-1 vCore 2,4 GHz
-2 GB RAM
-SSD 10 GB Local Raid 10

da rade na tym postawić serwer dla 10 osób?

Opublikowano

Myślę że pójdzie, na red*** się wypowiadali mniej więcej tak:

I would recommend it least 500 MB per SRCDS process you run, and a dedicated core to that process.
Most of the servers that I'm hosting have 32 players at 128 tick. I've found that a typical server can easily eat up 500-700 MB and can take up an entire core when in use

Dzisiaj kupiłem chyba taki sam serwer jak podałeś, z OVH?

Chciałem przetestować sobie właśnie czy opłaca się na vps, odpaliłem na nim LGSM i zaczęło sypać błędami - no space on device. Użycie dysku - 100% :D Chyba 10 GB to zamało :/

Opublikowano

Tak, OVH, testuj i daj znać :D.

Jaki tam jest system zainstalowany? Sprawdziłbym na maszynie wirtualnej czy 10gb starczy.

Opublikowano

Stawiałem na Debian 7, teraz zrobiłem reinstalacje na 8 i spróbuje jeszcze raz.

@Edit

Potrzebne jest coś powyżej 12 GB, więc zostaje chyba przejście na wyższą wersje 24zl + vat, bo 20zł za 50Gb niezbyt się opłaca lub szukać inny hosting :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...