Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skaczący ping, dlaczego?

Lothos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Sam już nie mam pomysłów, więc zwracam się z pytaniem do Was:

Od dłuższego czasu (+/- tydzień, może dwa) ping skacze mi jak szalony. Zazwyczaj na serwerach społecznośći tzn. Polskich, Rosyjskich, Tureckich i jakich tylko zapragniecie (AWP uje muje dzikie węże) miałem od 5 do 25 teraz mam od 45 do 150+ a na MMach dobry. Dzisija odpalam DM i co? Ping oszalał! Skacze do 150+ jak nigdy.

Na spidtestach i innych lamerskich stronach mam ping normany; tylko w CSie mi coś skacze. Nigdzie indziej czy to jutub czy +18 (hehe.) a w innych grach nie wiem, nie mam żadnej żęby sprawdzić.

Aktualizacja żadna się nie robi, użycie sieci jest niskie. Nawet ustawiając priorytet na wysoki nic nie daje.

Sprawdzić spójność plików? Może reinstall CSa? Może PCta wyjebasć przez okno? 

Jakieś pomysły miśki? 

Zaszaleje, jeśli któraś odpowiedź pomoże to limit lajków przez tydzień (15x7=105 lajkuff) jeśli nie zapomnę, hueh. 

Pozdrawiam. 

Opublikowano

Dlaczego nie. Spróbuj reinstallować CS'a, to przywróci mu ustawienia początkowe.

Zresetuj modem i router, najlepiej wyciągnąć zasilanie na kilkanaście sekund.

Spróbuj też wyłączyć antywirusa i odpal.

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Dlaczego nie. Spróbuj reinstallować CS'a, to przywróci mu ustawienia początkowe.

Zresetuj modem i router, najlepiej wyciągnąć zasilanie na kilkanaście sekund.

Spróbuj też wyłączyć antywirusa i odpal.

Na razie spróbuję z tą ebaną spójnością plików, może coś da. :D

Modem był wyłączany kilkukrotnie na kilkanaście minuty i uj z tego wyszło z antywirusem tak samo. 

Opublikowano

Dzwoń do dostawcy internetu, sprawdź czy może nie jest ktoś podłączony do ciebie. Może głupie ale nie raz się na to złapałem, steam automatycznie pobiera aktualizacje do gier więc looknij czy nie pobiera czegoś :D

Podaj jaki masz internet i u kogo, na jakim kablu.

Opublikowano

Dzwoń do dostawcy internetu, sprawdź czy może nie jest ktoś podłączony do ciebie. Może głupie ale nie raz się na to złapałem, steam automatycznie pobiera aktualizacje do gier więc looknij czy nie pobiera czegoś :D

Podaj jaki masz internet i u kogo, na jakim kablu.

Nikt nie ma takiej możliwości aby się pode mnie podłączyć. 

Nic się nie pobiera, zużycie internetu minimalne..

http://www.speedtest.net/my-result/5537052257

Tyle styknie. Zazwyczaj jest 10DL i 2/3 UP. Pogoda robi swoje

Opublikowano

Pingowałeś przez cmd serwery np. wp.pl czy nawet serwer cs:go? Jeśli nie zrób kilka razy i sprawdź czy ping skacze.

Pogoda? Czyli radiowy? Dzwoń do dostawcy.

Opublikowano

Mam gorszego neta i pingi na DM, MMach mam zwykle po 30, a na społeczności po 10. Wina jest raczej operatora, ale jeżeli masz to od dłuższego czasu, to zadzwoń do nich. 

Spróbuj usunąć też cfg lub reinstall CS i nie rób krzywdy dla PCta i nie wyrzucaj go przez okno, bo to wina neta i stąd ten ping. 

Opublikowano

Pingowałeś przez cmd serwery np. wp.pl czy nawet serwer cs:go? Jeśli nie zrób kilka razy i sprawdź czy ping skacze.

Pogoda? Czyli radiowy? Dzwoń do dostawcy.

http://scr.hu/4047/7txc8

Radiowy.

Mam gorszego neta i pingi na DM, MMach mam zwykle po 30, a na społeczności po 10. Wina jest raczej operatora, ale jeżeli masz to od dłuższego czasu, to zadzwoń do nich. 

Spróbuj usunąć też cfg lub reinstall CS i nie rób krzywdy dla PCta i nie wyrzucaj go przez okno, bo to wina neta i stąd ten ping. 

CSa reinstalowałem, ale nie usuwałem przed tym folderu CSa, może usunąć wszystko i ściągnąć jeszcze raz? 

A uj z PCtem, c***a warty. :D

Opublikowano

Nie jest to wina CS tylko twojego dostawcy internetu raczej.

Po koniec na teście opóźnienie sięga czasami do 300/400 ms, dzwoń do operatora i niech naprawiają. Nie znam się zbytnio na radiowym ale u ciebie może też coś być z anteną.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...