Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Idle a max - Temperatury

Michios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zkręciłem Athlona II 450 (3x3,2) do 3,8 . Chłodzenie mam coś w stylu Spartana a obudowa jest zamknięta ( nie zostawiam otwartej bo dużo kurzu jest :D

Stopnie w idle: 35/40 stopni

Stopnie max pod pełnym obciązeniem: około 55/56 stopni

Czy są to normalne temp dla tego procesora i nie mam się o co martwić czy raczej zmniejszyć FSB bo  przy defualt ustawieniach miał :

Idle:25

Max:32/33

Wiem ze maksymalne stopnie które może wytrzymać to 75 stopni ( tak na stronie piszą)

Przy okazji :

42472069748799106043.jpg

Wydaje mi się że magik w sklepie komputerowym w zła stronę założył wentylator. Tam gdzie mam miejsce na dodatkowy wentylator jest włożony i ma on wydmuchiwać powietrze czy łapać?

sygna.png

Opublikowano

Witam zkręciłem Athlona II 450 (3x3,2) do 3,8 . Chłodzenie mam coś w stylu Spartana a obudowa jest zamknięta ( nie zostawiam otwartej bo dużo kurzu jest :D

Stopnie w idle: 35/40 stopni

Stopnie max pod pełnym obciązeniem: około 55/56 stopni

Czy są to normalne temp dla tego procesora i nie mam się o co martwić czy raczej zmniejszyć FSB bo  przy defualt ustawieniach miał :

Idle:25

Max:32/33

Wiem ze maksymalne stopnie które może wytrzymać to 75 stopni ( tak na stronie piszą)

Przy okazji :

42472069748799106043.jpg

Wydaje mi się że magik w sklepie komputerowym w zła stronę założył wentylator. Tam gdzie mam miejsce na dodatkowy wentylator jest włożony i ma on wydmuchiwać powietrze czy łapać?

Jak masz nawet na stronie napisane, że procesor wytrzyma temperaturę do 75 stopni to o co chodzi?

Dobrze jest. Wentyl ma pchać powietrze na radiator.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Hmm.. "Chlodzenie w stylu spartana", golf w stylu a6, to dalej nie jest audi, nawet a4. Wyczysc ten komputer, moze paste zmien tez na jakas markowa (+ bedzie swieza). Zaintewstuj na wentylator na tyl mimo wszystko, jesli jest mozliwosc to tez na przod obudowy, ogolnie to przydalaby sie nowa obudowa, z miejscem na zasilacz na spodzie, zeby wylaczyc go z obiegu powietrza, ogarnij te kable (chociaz troche, na tyle ile dasz rade, pospinaj zipami zeby byly ciasniej i tak nie wisialy w obiegu itp.),  a co do Twojego zapytania dokladniej to temperatury w idlu takie, ze ujda, choc genialne nie sa, w obciazeniu tez nawet ok, jest cieplo, ale nie na tyle zeby sie martwic, kreciles procesor z dosc duzym TDP, a chlodzenie masz dosyc marne. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Hmm.. "Chlodzenie w stylu spartana", golf w stylu a6, to dalej nie jest audi, nawet a4. Wyczysc ten komputer, moze paste zmien tez na jakas markowa (+ bedzie swieza). Zaintewstuj na wentylator na tyl mimo wszystko, jesli jest mozliwosc to tez na przod obudowy, ogolnie to przydalaby sie nowa obudowa, z miejscem na zasilacz na spodzie, zeby wylaczyc go z obiegu powietrza, ogarnij te kable (chociaz troche, na tyle ile dasz rade, pospinaj zipami zeby byly ciasniej i tak nie wisialy w obiegu itp.),  a co do Twojego zapytania dokladniej to temperatury w idlu takie, ze ujda, choc genialne nie sa, w obciazeniu tez nawet ok, jest cieplo, ale nie na tyle zeby sie martwic, kreciles procesor z dosc duzym TDP, a chlodzenie masz dosyc marne. 

Ale po co ma to robić, skoro w stresie ma bardzo dobrą temperaturę, szczególnie jak na ten cooler? Po za tym pod jakim względem ten procesor ma duże TDP, bierze tyle co i5 Sandy.

Kable możesz ogarnąć, ale patrząc na obudowę to pewnie to nic nie da.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...