Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Meta vs outmeta - postacie

GhaosH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Powróciłem niedawno do ligi po 6 miesięcznej przerwie zaczynając odrazu od moich starych, dobrych picków.

Generalnie uwielbiałem grać outmetą, malzahar, kassadin (nie wiem czy teraz są grani częściej), ale moje dwa pytania brzmią:

1. Czy te postacie zostały jakoś znerfione? Kiedyś nie chciałem nigdy ganków, bo w sumie nigdy się nie wyjebywałem. Dziś w przypadku kassadina moje early to stanie na krawędzi kołyszącego się statku.

2. Można domyślić się, że uwielbiam grać typowi magami na mida, lecz nie czymś co jest banable, albo zajmowane przez wroga. Uwielbiam grać czymś, czy mogę okroić wroga w ciekawy sposób

( nie zedy itd...)

Dziękuję, pozdrawiam 

8029814539102191282137.jpeg

Opublikowano

Przeciez kiedys Kassadin to byl broken pick, aktualnie wszystkie postacie są silne, a Malzahar od kilku patchy jest jednym z nasilniejszych postaci z najwiekszym win ratio w grze, Kassadin ma ryzykowne early zeby pozniej dobrze sie skalowac do late i miec ogromne obrazenia. 

Smieszna postacia dla Ciebie bedzie np. Katarina

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Przeciez kiedys Kassadin to byl broken pick, aktualnie wszystkie postacie są silne, a Malzahar od kilku patchy jest jednym z nasilniejszych postaci z najwiekszym win ratio w grze, Kassadin ma ryzykowne early zeby pozniej dobrze sie skalowac do late i miec ogromne obrazenia. 

broken za czasów ogromnego silence na q, potem nie taki grany..poprostu byłem ciekawy czy nie został jakoś mocno osłabiony

8029814539102191282137.jpeg

Opublikowano

broken za czasów ogromnego silence na q, potem nie taki grany..poprostu byłem ciekawy czy nie został jakoś mocno osłabiony

Last patch dostal buffa, jest dobry do mainowania ;p

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Kassadinem nagle zaczynają grać, bo ktoś na LCSach z tego co pamiętam go wziął i ładnie zagrał. Nagle ludzie się obudzili jakie to mocne jest (tak jak z olafem). Jeżeli nie jesteś wysoko w dywizji to graj kim chcesz. Patrz też czy dana postać nie jest często banowana. 

Opublikowano

Kassadinem nagle zaczynają grać, bo ktoś na LCSach z tego co pamiętam go wziął i ładnie zagrał. Nagle ludzie się obudzili jakie to mocne jest (tak jak z olafem). Jeżeli nie jesteś wysoko w dywizji to graj kim chcesz. Patrz też czy dana postać nie jest często banowana. 

Uroki lcs xD Zaraz ktoś zagra ad nunu na lcs i będzie nowa meta :P

Ludzie kierują się tym co widzą na scenie, tak już jest :P

giphy.gif

Opublikowano

Uroki lcs xD Zaraz ktoś zagra ad nunu na lcs i będzie nowa meta :P

Ludzie kierują się tym co widzą na scenie, tak już jest :P

Jakoś za czasów Kog'Mawa przed reworkiem i gdy był grany w LCS nikt go nie brał bez teamówek lub poniżej diamentu. :)

Kassadin i Malzahar jak najbardziej w mecie. Kassa jest dosyć mocną kontrą na AP'ki i nieźle skaluje się w late. Poza tym Kassa zawsze był łatwym celem przed 6lvl, więc nie wiem w czym problem.

Opublikowano

Kassadin i Malzahar jak najbardziej w mecie. Kassa jest dosyć mocną kontrą na AP'ki i nieźle skaluje się w late. Poza tym Kassa zawsze był łatwym celem przed 6lvl, więc nie wiem w czym problem.

Kassadin był i będzie w mecie. Ludzie muszą zrozumieć, że postacie typu kassadin/zed/lb zawsze będą dobre, mimo, że są niewidoczne lub banowane (zed). Sam czasami pogrywam kassadinem i jak patrzę na % popularności na portalach to waha się cały czas między 2-3%. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...