Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak oszukać generator liczb losowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Otóż jak dobrze mi się zdaje komputer nie wylosuje nam liczb typowo losowych. Chciałbym się dowiedzieć jak poznać te liczby. Wiem jedynie iż może to mieć wspólność z czasem na naszym komputerze oraz ze skryptem/pluginem. Generalnie chodzi o ruletke na pewnym serwerze. Wiem, że na tym serwerze czas jest przyśpieszony o jedną sekundę do przodu. Postanowiłem na komputerze również zmienić czas do przodu o 1 sekundę. Wywnioskowałem, że kiedy liczba sekund będzie parzysta to kolor będzie czerwony a nieparzysta - czarny. Nie wiem czy dobrze to robię i czy to naprawdę działa. Wydaje mi się iż powinienem coś jeszcze uwzględnić... Po prostu chciałbym ten system jakoś oszukać i tyle ;)

Opublikowano

Cześć. Otóż jak dobrze mi się zdaje komputer nie wylosuje nam liczb typowo losowych. Chciałbym się dowiedzieć jak poznać te liczby. Wiem jedynie iż może to mieć wspólność z czasem na naszym komputerze oraz ze skryptem/pluginem. Generalnie chodzi o ruletke na pewnym serwerze. Wiem, że na tym serwerze czas jest przyśpieszony o jedną sekundę do przodu. Postanowiłem na komputerze również zmienić czas do przodu o 1 sekundę. Wywnioskowałem, że kiedy liczba sekund będzie parzysta to kolor będzie czerwony a nieparzysta - czarny. Nie wiem czy dobrze to robię i czy to naprawdę działa. Wydaje mi się iż powinienem coś jeszcze uwzględnić... Po prostu chciałbym ten system jakoś oszukać i tyle ;)

Nie pokonasz tego nie wiedząc jakiego algorytmu używają, oraz jakiego seeda. A seed może być inny dla każdego gracza, czy nawet każdej rozgrywki, zmienny co jakiś czas, lub stały, a w każdym tych przypadków wygląda to inaczej.

W skrócie: bez dostępu do generatora tego nie złamiesz. A tym bardziej bez żadnej wiedzy o tym generatorze.

1438614356923701010629.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...