Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierwsza konsola, kilka pytań.

PaczajLeci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ostatnio rozmyślałem nad kupnem pierwszej konsoli ( tak to możliwe, wcześniej nigdy żadnej nie miałem bo zawsze grałem na PC) i wpadła mi ogólnie w oko konsola PS 4 (może być używana).

Na komputerze w sumie grałem od najmłodszych lat, ale teraz gdy już jestem starszy chodzę do pracy to w sumie na komputerze nie chce mi sie grać, nie sprawia tyle przyjemności co kilka lat temu.

Teraz kilka pytań odemnie czyli od lesera w sprawie konsol:

-Przy zakupie używanej konsoli PS 4 na co mam zwrócić uwagę?

-czy monitor Dell p2414h   23,8 cala full hd da rade przy PS 4? ( jakie przyjściówki były by potrzebne)

-jak wyglada sprawa z tym kontem sony (każdy ma swoje?) do kazdej nowej gry przpisane sa kody ktore wpisuje do mojego konta?

-co trzeba wiedzieć o konsolach?

Możecie dodawać tu jeszcze inne porady albo cokolwiek co pozwoli mi poznać bliżej konsole PS4.

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Co do gier zawsze grałem multi coś typu counter strike, bf4 (sporo godzin), więc bede grał w takie typu gry.

gry jakie już mnie interesują to -No man sky, uncharted 4, BF1,the last of us, Mafia 3, overwatch

Opublikowano

1. Zwracaj uwagę na cenę, stan oraz czy konsola nie była modyfikowana. Sprawdź również jaka to jest konsola (pamiętam że jedna miała fizyczne przyciski 1tb a dotykowe miały 500gb)

2. Jeżeli posiada wejście HDMI

3. Tak, każdy ma swoje konto. Kody to najczęściej dodatki do multiplayer (Wymagane PS+). Jeżeli kupisz grę przez PS Store to działa na całej konsoli a jeżeli kupujesz płytę to tylko ją wkładasz do konsoli, pobierasz aktualizację i grasz.

4. To że mają pady a nie klawiaturę i myszkę :D

BF1 jeszcze nie wyszło :D

Polecam Ci kupienie PS+ bo bez niego nie zagrasz w multiplayer.

W ramach PS+ dostaniesz dużo gier w postaci:

2fbd23c142c0bfe966d74c84dc81b625-hodowla

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...